fredag 10 juli 2009

Regn och åter regn

.
Snyggingen gillar INTE regn och igår ville han INTE gå ut. För igår REGNADE det åt alla håll. Japp... *konstaterar* tror baske mig att det regnade även underifrån. Det var så illa att Åke INTE ville göra toalett. Plockade därför fram Snyggingens regnställ och tillsammans med husse OCH paraply modell större gick det ann att gå ut och göra toalett. Men någon längre sträcka vill han inte gå när det kommer substans från himlen.
.
.
Han vill helst ligga i sin bädd och sova bort ruskvädret...

,
.
Idag hämtade jag T när han slutade jobbet. Vi fortsatte till bryggan där vi har båten ligger. Det har juh liksom regnat lite och vi tänkte ösa den innan den sjunker. *LER* Att åka ut till ön var inte att tänka på då det blåste "småspik" och låg åska i luften. ÄVEN om solen sken när vi kom fram.
Snyggingen blev till sig när han fick springa lös. Han har vilat så många dagar och sovit bort regn och rusk att det nu fanns utlopp för ATT RUSA runt och bara vara vovve.

.
Han började med att kissa lite här...
.

.
... för att kissa vidare i denna buske...


.
... och i denna...
.
.
... och varför inte en skvätt här också när man ändå är igång...
.
.
Sedan lade han sig på bryggan och lät vinden fladdra öronen medan husse öste båten.
.

.

.
Å mycket vatten var det... Tog ett litet tag att ösa och jag hann gå runt och kika lite...
.

.
... på blommor...

.
... och blad...
.

.
När husse öst klart och jag var färdig med den botaniska nyfikenheten gick vi på en liten promenad och Snygginen fick rusa av sig. Tänk om det regnar flera dagar till, då blir det mycket sova av. Bäst att passa på när det är uppehåll och solen faktiskt tittar fram.
.
.

.

.

.

.

.

.
Väl hemkomna startade regnet IGEN... Tog en liten promenad på kvällen och tur var väl att vi hade paraply med för det vräkte ner så mycket att det läckte genom paraplyt. DÅ regnar det vill jag lova.
.
I veckan som varit har jag försök att göra nyttigheter inomhus. Har inte mer lust än Åke att gå ut i detta väder.
.
.
Sydde äntligen den där sovrumsgardinen/kappan jag gått och skjutit upp länge. Nu är det gjort och jag är nöjd.
.
.
Hittade "taklök" som blommar i en "häck" på baksidan. Det har jag aldrig sett förut och den var jag bara "tvungen" att fotografera... JISSES... tur att Ni inte såg mig krypandes på alla fyra med regnställ, keps och gummistövlar. Grannen kikade samtidigt över häcken och frågade "mår Du bra?". Tur att man har omtänksamma grannar. *LER tacksamt* Kunde juh legat och mått dåligt i häcken utan att någon brydde sig.

.
Nu ska jag ta och ansluta mig till T och nostalgitrippen med serien V. Sonen är på krogen med kompisar... DET vet jag inte om jag gillar. *Flinar och kastar med lockarna*... men han lovade att väcka mig när han kommer hem. *NÖJD*
.
Må gott... Nostalgitrippar är gott.
.

6 kommentarer:

  1. Hej! Tack för besöket! Så stilig Åke är! Vår Mimmi gillar heller inte att gå ut i regn, kan jag berätta, men Nanna bryr sig inte om regnskurar. Hon vill ut ändå.
    Katarina

    SvaraRadera
  2. *LER* Hejsan och tack för de vänliga orden. Måste erkänna att jag gillar att ha en hund som tycker regn är INNEVÄDER. Då slipper även jag bli kall och blöt.

    Må gott.

    Britt

    SvaraRadera
  3. Fin blogg du har. Det är nog lite skillnad att ha en dobermann än 5 små pudlar.
    Hedvig

    SvaraRadera
  4. Hejsan och tack...
    Skillnaden tror jag endast ligger i storleken på vovven, jag tror Du har det "tuffast" med FEM knytten att hålla reda på. *LER* Snyggingen ligger mest och kikar eller sover när vi är inomhus och tar då inte så mycket plats. Det är när han är otomhus han visar sin stolek.

    Må gott

    Britt

    SvaraRadera
  5. Ja, han är en snygging. Känner igen det där med regn. Bökigt med paraplypromenader tycker jag. Jag tror att vår Thaba gärna skulle röja med Åke/Lis

    SvaraRadera
  6. *LER* Säg till när Ni har vägarna förbi så låter vi dem "röja".

    Må gott

    Britt

    SvaraRadera

Kul att Du har lust att skriva några ord...