söndag 18 september 2011

Snyggingen har blivit stor

Vi har haft besök i helgen... Bönan och nästan hela hennes flock var här och njöt av höstvädret igår och regnrusket idag. Det var en märklig upplevelse för mig... Vår lilla vovve, som i mina ögon är en valping, 4 år som han är... har över några minuter gått och blivit en klok och mogen Snygging i sina bästa år.
Att få besök av en liten vovvetjej som bara är 1½ år, kräven sin pondus som vovvepojke. SnyggÅke har vänligt MEN bestämt sagt ifrån när Yolaflickan varit för ivrig eller inte kommit till ro. Han lät lite försiktigt nere i strupen, det var inget morr eller fulheter, utan ett litet ljud från strupen och Yolaflickan lade sig direkt och slappnade av, somnade och stillheten inföll. Det jobbigt för en liten flicka när en STOR snygg kille säger att hon ska lugna sig.
SnyggÅkes tillsägelse märktes knappt och samma sak med TantSimones "lugna-ner-Dig-durr" på stämbanden. En förnimmelse av tillsägning och lillvovven gick in i en fas av ro. Två gånger skedde detta idag och vi har inte märkt av att vi har vovvar hemma.





Igår var vi i Paradiset. Sjön låg som en spegel och det var inte en krusning på vattenytan. Vi åt, satt i solen, började plocka undan inför höststängningen och njöt stillsamt... förutom Yolaflickan som dagen till ära lekte Ester Williams. Den lilla vovven hoppade från i stort sett ALLA stenar ner i vattnet och till och med Snyggingen som älskar att bada, låg i lä.









Nu go´vänner är det dags för mig att fixa lite kvällsmat.

Må gott... Det gör jag. (Ps... sonen har varit hemma och ätit idag...DET gillar jag.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...