söndag 2 oktober 2011

Problem med cykelturerna


Nu är jag "färdigpluggad" för idag...MASSOR kvar, men inte idag. Har även MASSOR här hemma att ta itu med. Stryka, laga mat och sy upp en gardin.

T och Snyggingen har varit och gått i trapporna (427 trappsteg) upp till Kvarntorpshögen. Snyggingen behöver muskla på sig lite mer och då kan man inte bara äta mat. Att cykla med honom är himla trist. Han tycker det är så himla roligt att han VRÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅLAR tre kvarter och man får hålla in honom stenhårt för att han inte ska EXPLODERA i galopp och grannarna tror att han är förbannad och är farlig... när han "bara" är ivrig. Vi har försökt få honom att lugna sig inför cyklingen... och vi har haft hjälp av MASSOR med förstå-sig-på-och-kan, men det går inte att få honom att dämpa sig. Vi har gått med honom runt halva stan och haft cykel bredvid... han vrålar... Vi har låtit honom få sluta gå bredvid cykel och så fort han kommer upp bredvid cykeln igen... VRÅLAR han. Ni, förstår säkert... orsak - verkan... hjälper INTE i fallet med SnyggÅke och cykel.Såååååååå... därför cyklar vi inte så ofta med honom, utan hittar på andra saker som ger motion och muskelbygg, men är det någon där ute som har konkreta tips... tar vi tacksamt emot.


Hallen... ett av våra "sorgebarn", har vi ännu inte tagit tag i. Vi har varken hunnit eller orkat, men jag pyntar den ändå. I fredags fyndade jag på ett "fyndigt" varuhus som öppnade sin butik nr. 2, här i stan. Orkideér (två stänglar) för 55:- stycket. Jag köpte sex stycken och är himla nöjd.




Nu go´vänner ska jag ta en djupdykning i godisskålen och efter det... STRYKHÖGEN.

Må gott

3 kommentarer:

  1. Hej gumman!
    Kikade på det tidigare inlägget, vad fint ni ser ut att få det i stugan.... och så vackert den ligger!!! :)

    Hoppas att allt är gott och fint med dig och att du inte behöver stressa allt för mycket!!! :)

    Jag har fått veta att det finns folk som använder mina bilder ”hej vilt”… Jag har ju inte skrivit på min blogg att det krävs tillåtelse för att använda dessa, men jag tänkte göra det nu och intentionen är även att jag ska lägga in min logga på bilderna! Hur gör du när du ”öronmärker” dina bilder? Infogar du en text, eller är det ett särskilt program? Jag skulle bli jätteglad för lite tips!!!

    Ha det väldans gott!!!
    Kramen♥ Maria

    SvaraRadera
  2. Godis är GOTT ;O)) Tycker din hall är helt ok;O) och jag tror vi ska ta en cykeltur nästa gång jag är i krokarna.

    Hoppas Ni har det Gott i höstrusket så ses vi snart!

    KRAMAR ifrån Oss i Kongsvinger

    SvaraRadera
  3. Hejsan Maria...
    Enligt Svensk lag behöver man INTE "öronmärka" eller lägga till logga på sina bilder, de är skyddade enligt upphovsrättslagen och får INTE användas i någon form UTAN att man frågat upphovsmannen/kvinnan om lov FÖRST. Detta missbrukas å det grövsta och bara för att man skriver dit var man tagit bilden tror många att det är OK att använda bilden. Detta är olagligt. Det är inte säkert att upphovsmannen VILL ha sin bild på ex. den bloggen eller hemsidan. Alltid fråga. Men för att göra det svårare att "låna" bilder så kan Du lägga in en "vattenstämpel" som är osynlig. Finns i Photoshop. Dessa stämplar kan man plocka bort (om man är lite kunnig) men för dem som inte vet hur man gör... är det ett problem. Jag lägger in bloggens namn med att infoga text i bilden. Lättare och enkelt att ta bort, både genom att öppna bilden och då gäller det att veta vilket program jag använt där jag lagt in texten. Annars kan Du beskära bilden så texten försvinner.
    Jag "förstör" även mina bilder innan jag lägger in dem i bloggen. Gör dem liiiiiite gryniga och förminskar dem så de inte går att göra större utan att bli pixliga. Även detta kan man "fixa tillbaka" om man vet vilket redigeringsprogram jag använt. Jag ställer till det med att lägga i lager i olika redigeringprogram. Allt detta för att jag upptäckt att mina bilder blir "lånade" utan att jag fått förfrågan. Med andra ord STULNA.
    Hör av Dig om vi ska ta en dag och kika på detta tillsammans.

    Tjoho till Kongsvinger...
    Du är så himla välkommen att cykla med Snyggingen och försöka få ordning på hans iver.

    *KRAMAR om dem alla*

    SvaraRadera

Kul att Du har lust att skriva några ord...