lördag 5 april 2014

Att stalka till Åbytorp

 
 
 
Vår TantKarin har just fyllt 11 år och det är fortfarande hon som är högst i rang i vårt hem. Så är det... Ingen och det vidhåller jag INGEN bråkar med en Tant i sina bästa dar. Idag hittade hon en öppen kista full med rena hundfiltar och hundhanddukar. T var ute och duschade vovvarna och kistan lämnade han öppen efter att ha hämtat hundhanddukarna. TantKarin låg länge där och jag hade inte hjärta att lyfta ur henne. Där låg hon ett bra tag innan något annat ställe lockade mer.
 
 
 

 




Jag har en god vän vid namn Maria J. Det var hon och jag som samtidigt tampades med varsin C-uppsats i specialpedagogik. Med Maria J är det aldrig tråkigt... ALDRIG! Och igår kväll ringde hon och förgyllde vår annars rätt sömniga fredagkväll.
Hon berättade att hon köpt en bok som påverkade henne till den vida grad att hon gått och blivit stalker. Jojo... i boken är det en äldre kvinna... typ tant som bestämmer sig för att "person nummer två jag möter ska jag ta rygg på och se vart jag hamnar" och tanten hamnar i många olika städer och det händer massor runt henne. Äm... det är nu det börjar för min vän Maria J.
 
Igår när hon var på Willis och handlade hände det något i hennes ibland snurriga tankegångar... När hon packat in sina varor i bilen, som förövrigt är en grön V70, fick hon något drömmande i tankegången... "jag gör som tanten" sade hon högt för sig själv... "Andra bilen som kör förbi... kör jag efter".
Jorå... så gjorde min vän Maria J... andra bilen som kom var en liten Toyota av modell jätteliten... den hakade hon på... För tänk om det tar henne långt som attan.
"Hur tänkte Du nu"? frågade jag... "Du står på Willys parkering en fredageftermiddag och vad får Dig att tro att i den lilla Toyotan ska föra Dig ut i världen. Om det ändå hade varit NK eller något annat  än Willys".
"Jamen man vet aldrig" svarade min vän Maria J, och det har hon ju rätt i.
"Vart hamnade Du då... ska vi hämta Dig i Danmark eller så"? fortsatte jag.
"Nä, nä, jag kom till Åbytorp (som är en liten by straxt utanför Örebro) och då insåg jag att om föraren i Toyotan kollar bakåt så ser han eller hon en grön V70 med ett blont yrväder som förare som förföljer honom eller henne sedan flera mil tillbaka" svarade Maria... "och det är ju inte bra om jag blir tagen på gårdsplanen för stalking" fortsatte hon och fnittrade.
"Vad gjorde Du då"? vrålade jag nu av skratt.
"Jamen jag åkte hem, P hade inte fått någon middag än och här var jag ute och stalkade till Åbytorp. Om jag ändå fått komma till Stockholm eller Göteborg hade det varit roligare." kvittrade hon glatt.
 
Idag är hon hemma och har inte gått av gårdsplanen. Jag lovar... det är inte tråkigt med min vän Maria J.
 
Må gott
 
 
 
 
 

2 kommentarer:

  1. Älskar den där kissen, alltid obetalbar uppsyn :)
    Önskar dig en fin fortsättning på helgen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. *Skrattar* Nu har hon lagt beslag på Bönans bur och ingen dobermann vågar sticka in nosen i den när hon ligger där.

      Ha även Du en fin fortsatt helg.

      *KRAMAR om`na*

      Radera

Kul att Du har lust att skriva några ord...