söndag 20 april 2014

Skruvat ner markiserna

 
 
En fantastisk dag med massor av strålande sol och husarbete och båtarbete. Kölen på vår lilla vattenfarkost var inte den bästa och det har T fixat... och nu ligger den (båten alltså) på baksidan, klar att bara lägga i sjön.
Sonen och F kom förbi och somnade i varsin solstol... Ni vet... så där djupt så saliven börjar leta sig ner för kinden och man vaknar till för något lät... typ en hög snarkning. Jorå... det läget var det på de två ljuvligheterna idag.
 
 

 
 
Vi har bott i vårt lilla hus i ca 5 år... och ÄNTLIGEN... jag menar det Ä.N.T.L.I.G.E.N har de knall-korn-blå markiserna tagits ner. Kan tillägga att vi har inte använt dem sedan vi flyttade in och fick upp gardinerna, så vi kommer inte sakna dem och skulle vi mot all förmodan göra det... sakna markiserna, då blir det färgglatt svarta.
 



 
Har även hunnit stryka olja på utemöblerna och trallen... Det behövdes... Misstänker att det bara är en tidsfråga innan det är dags att byta både möbler och trall.
Dagen till ära har jag vikt upp mina muminbyxor... Det är ju varmt ute. 19 hela varma grader.






Nu är T och klipper gräset på framsidan... misstänker att vi får "äta upp" gödslingen, för gräset var fläckvis jättehögt. Jag har vilda planer på att skaffa en liten "skalbagge" som svirrar runt på framsidan och klipper vår lilla plätt. Plätten är inte stor men vi upptäckte när vi köpte huset att jag inte kan klippa gräs. I de fall jag gör det... blir mina ögon att se ut som svullna vindruvor med springor i och det rinner ur näsan... - Gräsallergi sade min läkare.
Jojo... så en liten klippande "skalbagge" får det nog bli till framsidan och trall och/eller sten på baksidan... Det blir bra.
 
Nu go´vänner är det tid för mig att fixa lite med viktigheter... typ... plocka ur diskmaskinen.
 
Må gott
 
 
 
 
 

2 kommentarer:

  1. En robotklippare är det bästa man kan ha! Vår gräsmatta lämpar sig inte för en sådan, tyvärr - och jag som säljer sådana på jobbet!
    Ha det fint!
    Kramar Eva

    SvaraRadera
    Svar
    1. Synd att Ni inte finns i krokarna, då hade jag hängt över disken i morgon och införskaffat en liten "skalbagge" .-)

      Må fint

      *KRAMAR om`na*

      Radera

Kul att Du har lust att skriva några ord...