torsdag 21 juni 2018

Småkakor med choklad och torkad frukt.




Det spöregnar ute och jag fyller frysarna med bröd. 
Ibland får jag för mig att baka kakor... Jag är inte så duktig på det där med småkakor. Sällan att de blir fina, men mig gör det inget... bara de blir goda.

Dessa småkakor blir supergoda... De är inte några kakor man vinner någon kaktävling med... men med ett stort glas mjölk eller en kopp te, kan man njuta många och kilona runt midjan vidgas.

Småkakor med choklad och torkad frukt.

Det här behöver Du...

  • 150 g choklad (idag blandade jag mörk- 70 % med vit choklad för det var vad jag hade hemma).
  • 230 g torkad frukt (idag blandade jag torkade aprikoser och russin).
  • 350 g rumstempererat smör.
  • 2 dl strösocker.
  • 0,5 dl florsocker.
  • 1 knivsudd vaniljsocker.
  • 8 dl vetemjöl.
  • 0,5 msk bakpulver.






Gör så här...

Hacka chokladen och den torkade frukten.



Blanda smör, socker och florsocker och knåda det till en "gegga".

 


Blanda ner vetemjölet...



Vaniljsockret...



Bakpulvret...



och nu i med det sista... den torkade frukten och chokladen...





Nu börjar en tids arbete med att knåda ihop hela härligheten och när det är gjort... rulla degen i två rullar... Två är lättare än en lång... för jag lovar det är ingen lätt deg att rulla.




Låt rullarna ligga ca en timme i kylen och vila och bli hårda. Det är ett måste för att det ska gå att skära upp dem till kakor.
Under tiden kan Du sätta på ugnen på ca 200 grader.




Skär upp rullarna i ca 1 centimeters breda kakor och lägg på plåt...
Grädda mellan 10 - 14 minuter, beroende på hur mörka och "knäckiga" kakor Du vill ha.




Lycka till...





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...