torsdag 9 augusti 2018

Det är stor skillnad på 34 grader och 26,8 graderIgår slog vi nog värmerekord här i trakten... 34 grader visade termometern på och flickorna och jag höll oss mest inne. De vändor när de var tvungna att göra toalett gick fort... När vi öppnade dörren ut var det som en värmevägg slog emot oss och vi var snabbt tillbaka in i svalkan i våningen... typ endast 26,8 grader. jojo... Det är skillnad det.
Alla persienner nerdragna och fläktarna vi har på golven går för fullt.

T och jag bestämde att vi skulle mötas på bryggan när han slutade jobbet... Äta middag, bada och vattna blommor var vad vi gjorde...
Vi satt ute och åt... det blåste från söder och det var som om någon stod med en hårfön och blåste varmluft på oss... En märklig känsla, kanske inte  om man befinner sig på sydligare breddgrader, men i Paradiset där det brukar vara några grader svalare än i stan, var känslan himla udda.


 


Efter badet fick flickorna lite fart (med betoning på lite)... några varv runt huset och sedan orkade de inte mer...
Den här värmen tär på dem mer än på oss människor och jag tycker innerligt synd om alla som inte har samma möjlighet som vi att kunna låta de fyrbenta få svalka av sig i en sjö. 
Även idag är det varmt... fastän det åskade och regnade igår så visar termometern 27 grader i skuggan. Flickorna ligger i sina bäddar (hemma i stan) och visar inga tecken på att de misstycker... De verkar ha det rätt skönt framför fläkten... Det kommer bli först i kväll som deras långa promenad genomförs...


Nu... lite att dricka 


Må gott


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...