söndag 12 augusti 2018

Gäster - Brygghäng och Lapdance
Igår fick vi ett innerligt välkommet besök till Paradiset...
Mia och Grim.
Åsa och Eros.

Innan Savannah kom till oss, bodde hon hos uppfödaren för en kull valpar, men innan det bodde hon hos Mia och det var första gången på två år som de träffades.
Savannah var först lite avvaktande... men tinade snart upp.


Grim ca 4 månader.

 


Eros, en stor stilig kille som älskar att sitta i knä. Han baxar upp sig så fort tillfälle finns och placerar rumpan tungt i det knä som han utsett... Lapdance utan urskiljning på kön.
Eros är den stiliga pojken som Savannah "ratade" när vi senast försökte få till en parning. Med facit i hand tror vi (och veterinären) oss veta varför hon ratade honom.

I början på sommaren visade Savannah att hon hade ont och pep/skrek så fort någon kom för nära. Hon ville inte lägga ner huvudet utan försökte sova lutandes mot något.
Vi bokade tid hos veterinären som kunde se att Savannah hade redigt ont i nacken och vi fick smärtstillande och antiinflammatorisk medicin som vår bruna prinsessa skulle äta i 20 dagar och OM det inte blev bättre skulle vi få remiss till Strömsholm för en röntgen. Enligt veterinären kunde det vara så att Savannah hade så ont redan när hon skulle paras att hon inte ville ha 43 kg snygg Eros på ryggen att hon drog sig ur... Detta kan vi dock inte bevisa, utan bara spekulera runt.
Vi fick rekommendationen att låta henna gå mycket i vatten då det ger ett "mjukt motstånd" och att låta henne få en kudde under huvudet när hon vilar eller sover.
Savannah fick en kudde som hon vårdat ömt... När hon lagt sig i sin bädd, baxade hon in kudden under hakan och kunde vila huvudet lite högre. Hon har även gått mycket (med betoning på mycket) i vattnet denna sommar.
Vad det onda i nacken berodde på, det vet vi inte... Det kan vara så att hon suttit i drag i bilen när ac;n är igång och sedan hoppat ut till värmen. Det kan vara en disk som spökat och det kan vara så att hon sträckt sig... Idag visar hon inte på någon smärta och vi har slutat med medicinerna.
Vi har slutat ha halsband på henne när vi är ute och går använder vi sele... Allt för att avlasta hennes nacke så hon inte får ont igen.


 
 Väderleken växlade snabbt igår i Paradiset. Allt från mulet till strålande sol... vi gick från vindstilla till kraftig blåst och spöregn... 
När solen kom fram och sjön låg platt... hade vi brygghäng med djupa samtal till fnittriga skratt.
Så åt vi... Det är vi bra på...
Gästerna åkte i går kväll... T och jag satt i stugvärmen och lyssnade på regnet...
I morse kl. 07.00 packade vi ihop och åkte hem i hällande regn. Det mullrade runt oss och vi ville inte fastna i åskoväder.

 


Nu är vi hemma... Trötta och med "vädermigrän".

Tänkte ta en lite middagslur innan middagen.

Må gottInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...