lördag 18 maj 2019

Flytt till söderläge för mer solkontakt.



Igår, efter jobbet packade vi in flickorna och sådant som vi införskaffat till Paradiset och åkte dit. Vindsnurrorna efter motorvägen snurrade som propellrar på ett flygplan och molnen "lovade" inte så himla fint väder och appen KLART visade "trist väder" och jag var på vippen att säga till T att "vi vänder". Sa inget då bilen var full i bra grejor som skulle ut och de behövdes för morgondagens aktivitet i Paradiset.

Så... vi åkte dit och vädret där var inte vad vindsnurrorna, molnen och KLART siat om utan helt fantastiskt magiskt vackert. Visst blåste det lite, men inte så mycket att vi blev blöta när vi for över sjön... och det var så varmt att någon extra tröja inte behövdes.
Jag hann måla fönstret till den lilla toa vi håller på att fixa... och T gick runt och vattnade alla odlingslådor. Vi fikade och limmade en stol... Jag gjorde i ordning på diskbänken och kastade dem gamla träbrädan som vattenhinken stått på för att byta ut den mot grytunderlägg i stål. Lättare att hålla rent.




 
 
 
 


Vi åkte hem vid 19-tiden. Solen strålade och Paradiset låg i strålande sol.

Nu på morgonen for T tillbaka med Stefan (killen med solcellerna) för att flytta en av solcellerna från västra sidan på taket till ett fint söderläge istället.
Förra sommarens värme gick hårt åt på batterierna då anläggningen behöver "fläkt" när det är så varmt som det var då. Fläkten tog all el då vi inte har (hade) någon cell som levererade från kl. 12.00 till kl. 15.00. Var det då molnigt efter 15.00 så fick vi inte tillräckligt med påfyllnad i batterierna förrän morgonen därpå när de östra cellerna fick "solkontakt" på morgonkvisten.
Så... flytt till söderläge sker idag.
Jag är kvar hemma med flickorna. Om väderleken blir/är bättre än lovat, packar jag in dem och åker dit. Misstänker dock att vi kommer vara mest i vägen om vi åker dit nu.

Nu... morgonbestyr typ renovera ruinerna, plocka ur diskmaskinen, sätta igång tvättmaskinen och bädda. Fullt upp med andra ord.

Må gott







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...