tisdag 21 maj 2019

Nyskördad sparris gjorde korven lyxigare



Idag gick det snabbt från aningen grå vardag till strimma vardagslyx.

Jag - Vad ska vi äta till middag?
T - Vad sägs om kryddig korv och gräddstuvad potatis?
Jag - Låter toppen (Läs fy katten i hela världen, varför aldrig oxfilé en tisdag).
T - Bra, då fixar jag det.
Jag - Tack snälla, jag ringer när jag åker från jobbet.

Det är nu det händer...
Jag kommer hemswischande och på gården möter jag grannen S som förövrigt är i förskingringen från Norrland... typ Boden.
S som är en strålande vacker ung kvinna har köpt sig en kolonilott i vår stad och där odlas både det ena och det andra... Nu är skörden av sparris i full gång och där stod hon, med det långa håret i en tofs och famnen full av nyskördad sparris.
S berättar att hon är innerligt trött på sparris nu... Kokt, smörstekt, soppa... ALLT har hon gjort och nu orkar hon inte mer sparris... och så räcker hon över dagens knippe som jag innerligt tacksamt tog emot.

Så... till kryddig korv och gräddstuvad potatis blev det nyskördad smörstekt grön sparris, med flingsalt och några droppar citron... Det kändes lite lyxigt och ljuvligt gott.




Nu väntar mer vardag som inte är direkt lyxig... typ hänga tvätt och plocka ur diskmaskinen.

Må gott




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...