söndag 19 maj 2019

"Riksdag på måshällen"



Idag lovade väderleken att bli mulet i stort sett hela dagen. Vi beslöt ändå att åka till Paradiset, om inte för att köra ut några säckar jord och så gräs.
När vi kom fram låg sjön i ett dis som skar i våra migränhuvuden... Jojo... både T och jag lyckades väl få migrän idag... men vacker var det.








På måshällen var det "riksdag" som farfar brukade säga. Förra årets slakt av måsungar var glömd och nya ungar tufflade runt på hällen. Förra året var minken den stora antagonisten i och på sjön. Vi har ännu inte sett den och jag hoppas slippa se den.




Tidigare hade vi väldigt mycket mossa i Paradiset, men flickorna fungerar som mossrivare och det är inte mycket växtlighet att tala om på marken. Så... vi bestämde oss för att näta in "rutor" och täcka marken med ny jord och så gräs. Lite tåligare gräs än för vanlig gräsmatte. Misstänker att nätet får stå hela sommaren och till hösten blir det en ny ruta som fixas innan vinterstängningen. Så får det bli. För gräs vill jag väldans gärna ha i Paradiset.




Solen kom fram... fastän den INTE skulle det enligt väderleken.
Flickorna har vandrat mellan solställen och ibland har de legat på samma ställe, för att nästa gång legat på varsin sida av ön.



T och jag har byggt... och ätit... och fikat... och byggt...

 
 
 


Vi åkte hem i strålande sol och migränen har vi jobbat bort.



Nu ligger flickorna nyduschade och  mätta i sina bäddar...

Själv ska jag sätta mig vid roddmaskinen och ro några kilometer.

Må gott



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...