Jordgubb- och Rabarberpaj med "molntopping"
Till en stor pajform (ca 8 - 10 pers)
Till "molntoppingen"
Toppingen kan med fördel göras några timmar innan själva pajen ska in i ugnen.
- 300 g smör.
- 2 dl strösocker.
- 5 dl vetemjöl.
- 2 tsk bakpulver.
- 1 knivsudd äkta vanilj.
Knåda för hand samman allt till en deg.
Rulla bollar ca 3 - 3,5 cm i diameter och lägg på tallrik.
När alla bollar är rullade (mellan 35 - 45 st) täck dem med plastfolie och ställ i kylskåpet.
Till fyllningen
- Frysta rabarber i bitar (så mycket att det täcker botten, inte mer)
- Frysta jordgubbar (peta ner efter smak mellan rabarberna)
- 2 - 3 msk potatismjöl.
- 1 dl (ca) vatten.
Sätt ugnen på 225 grader.
Tag ut de frysta rabarberna och jordgubbarna direkt ur frysen och lägg i formen.
Strö över potatismjölet och rulla de frysta runt så det blir täckt.
Slå på vattnet.
Ställ in allt i ugnen ca 15 minuter.
Efter 15 minuter, tar Du ut formen och skär sönder jordgubbarna och blandar. Det ska nu ha blivit en kräm.
Låt stå och svalna i ca 20 min.
Lägg på bollarna som Du förvarat i kylen tills nu.
Ställ in formen längst ned (inte på botten) i ugnen i ca 20 minuter.
Himla gott med vaniljglass till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Kul att Du har lust att skriva några ord...