söndag 9 juni 2019

Jordgubb- och Rabarberpaj med "molntopping".






  Jordgubb- och Rabarberpaj med "molntopping"


Till en stor pajform (ca 8 - 10 pers)

Till "molntoppingen" 
Toppingen kan med fördel göras några timmar innan själva pajen ska in i ugnen.
  • 300 g smör.
  • 2 dl strösocker.
  • 5 dl vetemjöl.
  • 2 tsk bakpulver.
  • 1 knivsudd äkta vanilj.
Knåda för hand samman allt till en deg. 
Rulla bollar ca 3 - 3,5 cm i diameter och lägg på tallrik.
När alla bollar är rullade (mellan 35 - 45 st) täck dem med plastfolie och ställ i kylskåpet.


Till fyllningen

  • Frysta rabarber i bitar (så mycket att det täcker botten, inte mer)
  • Frysta jordgubbar (peta ner efter smak mellan rabarberna)
  • 2 - 3 msk potatismjöl.
  • 1 dl (ca) vatten.

Sätt ugnen på 225 grader.
Tag ut de frysta rabarberna och jordgubbarna direkt ur frysen och lägg i formen. 
Strö över potatismjölet och rulla de frysta runt så det blir täckt.
Slå på vattnet.
Ställ in allt i ugnen ca 15 minuter.

Efter 15 minuter, tar Du ut formen och skär sönder jordgubbarna och blandar. Det ska nu ha blivit en kräm.

Låt stå och svalna i ca 20 min.

Lägg på bollarna som Du förvarat i kylen tills nu.
Ställ in formen längst ned (inte på botten) i ugnen i ca 20 minuter.


Himla gott med vaniljglass till.













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...