Tillbaka i cybervärlden med tips på en god middag. JÖSSES... tre inlägg på en och samma dag. Undrar om jag har tråkigt *LER*
.
Det nya receptet jag skulle testa, behövde lite tillägg och fix innan det blev bra. Nu har vi provsmakat och ätit oss KANONMÄTTA och det blev himla gott.
.
Kycklinggryta med chili och paprika
.
För fyra personer.
1000 gr kycklingfilé
1 gul paprika
1 röd paprika
1 röd chili
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 burk krossade tomater (chilismak)
1 burk krossade tomater (vanliga)
Färsk eller fryst basilika
Salt efter smak
Olivolja
Skär kycklingen i ca 3 cm stora bitar. Dela, kärna ur och skär paprikan i ca 3 cm stora bitar. Dela och kärna ur chilin och finhacka (utan kärnor). Skala och finhacka vitlök och lök.
.
Stek kyckligen i 2 - 3 msk olivolja tillsammans med vitlök och lök i ca 5 min. Tillsätt paprika och stek i ytterligare ca 2 min.
.
Blanda i krossade tomater och den hackade chilin, salta efter smak. Koka i ca 15-20 min under lock, rör om då och då.
.
Innan servering rör i hackad eller riven basilika (mängd efter smak)
.
Servera med en klick creme fraiche och med valfritt tillbehör - Jag gjorde ugnsstekta potatisklyftor, rullad i flytande smör/rapsolja, vitpepper och flingsalt.
.
.
TantKarin har sin bästa plats i vårt sovrumsfönster.
..
Mmmmm, ser gott ut!!! Vi kanske ska ta och prova det receptet!!! :)
SvaraRaderaHoppas att du får en fin och trivsam vecka!!!
Må så gott!!!
KRAM♥
Hejsan Maria...
SvaraRaderaSjävlklart ska Du prova kycklinggrytan...himla gott.
Detsamma önskar jag Dig...en trevlig och trivsam vecka
*KRAMAR om´na*