söndag 23 januari 2011

Kycklinggryta med chili och paprika

.

Tillbaka i cybervärlden med tips på en god middag. JÖSSES... tre inlägg på en och samma dag. Undrar om jag har tråkigt *LER*
.
Det nya receptet jag skulle testa, behövde lite tillägg och fix innan det blev bra. Nu har vi provsmakat och ätit oss KANONMÄTTA och det blev himla gott.
.

Kycklinggryta med chili och paprika
.
För fyra personer
.
1000 gr kycklingfilé
1 gul paprika
1 röd paprika
1 röd chili
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 burk krossade tomater (chilismak)
1 burk krossade tomater (vanliga)
Färsk eller fryst basilika
Salt efter smak
Olivolja


Skär kycklingen i ca 3 cm stora bitar. Dela, kärna ur och skär paprikan i ca 3 cm stora bitar. Dela och kärna ur chilin och finhacka (utan kärnor). Skala och finhacka vitlök och lök.
.
Stek kyckligen i 2 - 3 msk olivolja tillsammans med vitlök och lök i ca 5 min. Tillsätt paprika och stek i ytterligare ca 2 min.
.
Blanda i krossade tomater och den hackade chilin, salta efter smak. Koka i ca 15-20 min under lock, rör om då och då.
.
Innan servering rör i hackad eller riven basilika (mängd efter smak)
.
Servera med en klick creme fraiche och med valfritt tillbehör - Jag gjorde ugnsstekta potatisklyftor, rullad i flytande smör/rapsolja, vitpepper och flingsalt.
.
.

.
TantKarin har sin bästa plats i vårt sovrumsfönster.
.

.

.

.

.
Sonen har just äntrat dörren och jag ska gå och gulla lite med honom. DET behöver jag. *Flinar*
.
Må gott... dagens mat var kanongod.
.

2 kommentarer:

  1. Mmmmm, ser gott ut!!! Vi kanske ska ta och prova det receptet!!! :)

    Hoppas att du får en fin och trivsam vecka!!!

    Må så gott!!!
    KRAM♥

    SvaraRadera
  2. Hejsan Maria...
    Sjävlklart ska Du prova kycklinggrytan...himla gott.

    Detsamma önskar jag Dig...en trevlig och trivsam vecka

    *KRAMAR om´na*

    SvaraRadera

Kul att Du har lust att skriva några ord...