lördag 8 januari 2011

Från sur till lördagsnjutare

.
Vad är det för väder... Var ute nyss och det HÖRS när det snöar... eller... "pärlar" ner från himlen. Små fina kristaller viner ner från ovan och smattrar ner i snön.
Idag har vi varit hem till mormorn och morfarn och hjälpt till att "jula ut". Morfarn ligger fortfarande på sjukhus och var även upp dit en vända med dagens tidningen, batterier och MJUKT toapapper. Ska villigt erkänna att JAG FÖRSTÅR INTE hur man kan KÖPA HÅRT toapapper. Det är som att riva sig med sandpapper i rumpan... och det är INTE behagligt. *Ryser vid blotta tanken*
.
.

.

.
Lyssnade på radion när vi åkte till morfarn och mormorn och blev riktigt SKITSUR, upprörd, småilsken...
Den där centerpartiledaren tycker att elever ska få sätta betyg på sina lärare... HUUUUUUR tänkte kvinnan nu... Lärare utbildar sig i en HALV TERMIN på universitetet för att klara av att sätta betyg. De får lära sig hur de ska läsa och tolka betygskriterierna och de får lära sig att sätta betyg PÅ prestation och INTE person.
Regeringen har även sagt att INGA OBEHÖRIGA lärare ska få sätta betyg, då de INTE har utbildning på detta och därmed INGEN kunskap... Då undrar jag HUR i ATTAN ska elever kunna sätta betyg på lärare när de INTE har en HALV TERMINS universitetsutbildning på det???
Sedan undrar jag VARFÖR ska eleverna sätta betyg på lärarna. Vilken annan yrkeskår sätter man betyg på... mig veterligen INGEN. Sätter patienterna betyg på sköterskor, läkare, sjukgymnaster eller ambulansförare. Sätter de som åker taxi betyg på taxichafförerna och är det NÅGON som sätter betyg på polisen, sotaren, snickaren och lämnar in till dennes chef för att sedan ha det som underlag för lönesamtal. Hur ska lärare VÅGA sätta ett IG eller G på en elev om den ska få skit för det och sämre lön än de lärare som klämmer till med VG och MVG på elever som kanske inte förtjänare det.
Motivationen till att eleverna ska sätta betyg på lärarna, har jag hört ska vara för att läraren ska bli bättre... Jag anser att en utvärderingar och dialog med eleverna efter varje moment de gått igenom och justerar det som inte var bra och behålla det som var bra gör läraren lyhörd och förhoppningsvis bättre.
.
.
.

.
Igår var vi på 50-årskalas och då är det svårt att hålla igen. Får ta tag i de mjuka kanterna på måndag och börja springa i trapporna på jobbet.
.
JÄTTEGRATTIS
till
50-åringen
.
.
Idag har det varit jobbigt för Snyggingen. TantKarin tog hans bädd under trappen och där fick han ligga och titta när hon gosade ner sig bland hans filtar, för han vågade inte köra dit nosen för att ta tillbaka bädden, utan fick ligga på mattan utanför. Tanter kan vara farliga om man kommer för nära med nosen. *LER*
.
.
Vi hade tänkt att "jula ut" även här hemma idag... men vi orkar inte. Gör det i morgon när det är ljust och vi är piggare.
.
Nu ska jag ta och fixa lite the och en leverpastejssmörgås, lägga mig framför tv;n och njuta av lördagskvällen. Sonen är hos fadern, Snyggingen ligger i sin bädd, Tanterna vilar för att orka sova och T har redan intagit soffläge.
.
Må gott... lördag är JÄTTEGOTT.
.

2 kommentarer:

  1. Hej vänenn!
    Det här skulle kunna bli en väldigt lång kommentar..... men jag nöjer mig med att säga att jag fullständigt håller med dig gällande betygsättning av lärare! Idén är, ska vi säga, "ganska ogenomtänkt"! Lärarkompetens skapar man inte genom att låta ungdomar betygsätta sina lärare.... Ha ha ha, bättre skratta än gråta! ...Har dock svårt att tro att idén någonsin kommer att få fäste!

    Hoppas att ni får det fortsatt trivsamt och skönt i helgen!!!

    Vinkar tillbaka och gör en "slängkyss"! ;)

    SvaraRadera
  2. Å tack snälla för medhållet... Förstod inte riktigt att inlägget ang. betygsättning av lärare skulle få så mycket uppmärksamhet. Det har ringt och mejlats efter inlägget och ALLA håller med. *NÖJD*

    Må gott och krya på Dig.

    *Vinkar på håll tillbaka för att slippa bli smittad*

    SvaraRadera

Kul att Du har lust att skriva några ord...