söndag 16 januari 2011

Sonen "vill se världen"

.
Att komma hem och mötas av två Tanter sittandes i fönstret känns alltid välkomnande, ÄVEN om jag vet att det inte är mig de väntar på. TantKarin sitter i bästa "fågel-buffé-spanar-fönstret" och TantSimone ligger i bästa "värme-från-elementet-fönstret".
.

.
TantKarin har piggat på sig och äter mest av dem alla. En skiva rökt skinka eller en klick leverpastej försvinner innan TantSimone över huvud taget SETT att det serverats och när TantKarin ätit upp sitt, då psykar hon TantSimone som just startat sin måltid.
.

.

.

.
Just nu ligger alla fyrbenta och T och sover på maten. Sonen är på match i Mjölby och hans flickvänn är och roar sig med "filmeftermiddag".
.
Förra söndagen kom sonen hem och berättade att han fått jobb *hoppar och jublar* och jag frågade, -var då?
- I australien, svarde han.
- Australien?!?!?...*Där slutar jag hoppa och jubla*
MIN LILLA POJKE har fått för sig att han ska till landet UNDER oss i två månader och arbeta på en APELSINODLING... DET vill INTE jag!
Jag vill att han ska hålla sig här i min närhet... å är det så att han vill till en Ö, så kan jag så fort isen går upp köra honom till Paradiset och han kan få sitta där i två månader. Jag kan åka ut med mat åt honom... eller mask om han vill fiska sin egen middag. Å är det så att han vill hålla på och plocka saker i träd, då har vi MASSOR med kottar han kan plocka. Tycker det räcker att han åker en tur med tåget till Kumla. Det är JÄTTESPÄNNANDE... att åka med tåg... kan innebära att man får sitta och vänta SKITLÄNGE på något sidospår... och i Kumla kan han gå runt HELA fängelset för att höja spänningen ÄNNU MER.
- Men mamma, jag vill se världen, suckade sonen.
- Jaha... å vi som skaffat MASSOR av kanaler på tv,n. Sätt på "traveler" eller "national geographic" så får Du se MASSOR av världen och Du behöver inte betala en krona till flygbiljett och Du slipper vaccinera Dig, fräser jag och känner tårarna stiga.
Jag tycker världen är otäck... jag litar på min son... men inte på världen runt omkring. Fast... för några månader sedan sa han att han ville åka till USA i sex månader... då ska jag villigt erkänna att Australien i två månader är MYCKET BÄTTRE. *suckar och försöker intala mig att det är OK*
.
.
Nähä go´vänner... Dags att jobba lite för att kunna jobba i morgon.
:
Må gott... att vila på maten är JÄTTEGOTT.
.

5 kommentarer:

  1. Australien.... förstå hur du kan känna! Spännande för sonen i alla fall!!! :)

    Ha det gott vännen!
    KRAMAR♥

    SvaraRadera
  2. Jag Hejjar på sonen - hälsa honom att det är dags för "den där" mamman att släppa taget=)
    Go A!

    Kram, "grannstaden"

    SvaraRadera
  3. *ASG*... Jag tycker INTE det är spännande och tänker INTE hälsa att mamman ska släppa taget. Jag kommer sitta som ett VRAK när han åker tills den dag han kommer hem (60 dagar senare)

    Må gott Ni båda
    *KRAMAR om`dem*

    SvaraRadera
  4. Ja, vad skall man säga - sätt koppel på honom så kan han inte åka! Sonen alltså..

    Och skall han till Australien så behöver han nog köpa sig ett par vadastövlar... ^.^

    Nä, skämt å sido.. vad är det dom säger... det man älskar skall man släppa fri.... och 2 månader går fort :)

    *Kramar om*

    SvaraRadera
  5. JÖSSES...jag får inte medhåll från någon...

    Dit killarna ska åka och arbeta är det inte några problem med vatten... andra sidan om man säger.

    Ska höra med universitetssjukhuset om de kan söva ner mig i 60 dagar när sonen är borta. *Kör strutsvarianten och börjar fundera om det där med koppel*

    Må gott

    *KRAMAR om`na*

    SvaraRadera

Kul att Du har lust att skriva några ord...