måndag 27 juni 2011

Första fönstret in och drevat med lin

Igår var morfarn och mormorn med till Paradiset... och jag kan inte säga hur glad jag är över all hjälp vi får av dem... Igår kom de med en släpkärra och som vi kunde lasta full med Paradissaker och vi fick hjälp med att sätta in FÖRSTA FÄRDIGA FÖNSTRET... Nu känns det inte som om vi bara "river", utan nu "bygger" vi också. *LER* Vi blev bjudna på kanonmat och vi säger ännu en gång JÄTTETACK.


Snyggingen försökte vara på ALLA ställen där vi spridit ut oss... SAMTIDIGT. Det var inte lätt för en liten vovve att ha koll på detta, så han gick och lade sig.




Jag var allt lite orolig att någon av de små rutorna skulle spräckas, men de klarade sig. Lite skavt blev det allt i det nymålade och det får fixas till nästa gång vi kommer till Paradiset. Hann inte igår mellan allt som skulle göras.


Tätningslisten är av flätat lin och vi "drevade" även med lin...








Mormorn passade på att strö lite frön i det nysådda grästet... Kul att se vad som kommer upp där.




Nu go´vänner är det dags för mig att fixa frukosten... T har åkt till jobbet och idag startade han upp Dolly för en "luftning" på några mil. Sällan hon är ute och rullar på stadens gator...MEN idag behöver vi två bilar och jag måste ha bilen med hunbur...
Sonen är på väg till sitt jobb och hans J, ligger där uppe *pekar uppåt* och sover. Själv börjar det knorra i min mage och den där frukosten hägrar mer och mer.

Må gott

6 kommentarer:

  1. Njuter av ditt fönster & ditt lin! Så ska det se ut ;)!

    SvaraRadera
  2. Ååhhh vilket fint fönster... och bilen är helt ok också men finnast är nog åke och tanterna ! :)

    SvaraRadera
  3. Hejsan "Älfgärdet" och tack för de vänliga orden. Nu är det bara resten kvar... *LER* Har tre fönster ligger här hemma och blir i omgångar målade med linoljefärg. Det tar lite tid, men det är det värt.

    Tjohopp Carina...
    Åke och Tanterna är ljuvliga... Dolly (bilen) har hängt med sedan jag var 17 år. Hon döptes till Dolly när sonen var liten. Han kunde inte säga P-1800 utan sa "Parton" och då finns det bara ETT förnamn till det. Å eftersom bilen är blond (Californiavit) och har STOR ratt så föll ALLT på plats.

    Må gott i solen

    *KRAMAR om dem*

    SvaraRadera
  4. Att jag blandar mitt linoljekitt själv beror helt på att jag har 25 lit rå linolja ståendes :) & att krita är väldigt billigt. Den mängden som går åt hos mig gör att det blir en rejäl intjänad slant mot att köpa färdigt. Jag har hittat ett recept som jag tycker passar mina handlag bra:
    Till 0.5 kg kitt går det åt 100 g rå linolja & 400 g krita. Får stå & dra en stund & sedan blandar man noggrant så att kritan löser sig helt. Låter vila någon dag.
    Visst är det lite kletigt att joxa med kittet men det är en härlig känsla att med enkla medel & material kunna framställa sitt eget :).

    SvaraRadera
  5. Tack snälla för receptet. Det är nu uppskrivet i min "renoveringsbok" och när mitt kitt (som ligger i frysen) är slut ska jag blanda eget. Att det är kletigt gör inget *LER* Det handlar om att ha gjort det själv OCH inte minst det är billigare att blanda själv än att köpa. DET är himla dyrt.

    Må gott och tack ännu en gång.

    MVH
    Britt

    SvaraRadera
  6. hahahahaha så klockrent att döpa bilen till Dolly!

    SvaraRadera

Kul att Du har lust att skriva några ord...