onsdag 15 juni 2011

JORDGUBBAR och SOMMARLOV


Vi har skördat årets första egna jordgubbar... Inte så många, men våra egna, solmogna, söta, saftiga, röda och alldeles UNDERBARA. Det värsta är att MÖRDARSNIGLARNA har hittat vår jordgubbsvrå och nu har jakten börjat. Igår saltade jag ihjäl tre och idag har jag låtit fyra hamna i snigelhimlen... Har sett att de även gillar timjan och myntan... men jag tar dem på högerflanken och stoppar dem i påsen med vatten och salt. Snabbt, skoningslöst och effektivt. En granne till oss, fick förra sommaren HELA sitt grönsaksland uppätet över en natt av sådana däringa slämmiga sniglar, och jag ska banne mig klara våra kryddor och jordgubbar.


Idag har jag firat med sommarmat till lunch... Vid 12-tiden gick jag på SOMMARLOV... välbehövligt och efterlängtat. Har redan fått gliringar över att "ni lärare har det så bra... alla loven och jobbar nästan inget alls..." JÖSSES... fattar folk inget. Vi lärare *pekar på HELA MIG* jobbar mellan 45-50 timmar i veckan. Vi får betalt för 40 timmar i veckan. Vi har arbetsplatsförlagd tid med 35 timmar. Då måste vi finnas på skolan. De övriga timmarna är förtroendetid och dem styr vi själva över. Det innebär att det är då jag sitter med alla föräldrasamtal - brev - planering - inläsning - prov - uppdatering - kollegiesamtal - elevsamtal. Loven är vår övertid och som vi inte får ta ut när vi vill utan MÅSTE ta ut när eleverna är lediga. Så... jag går med gott samvete på ledighet... och tänker NJUTA fullständigt av lata dagar i solen... *Skrattar* eller... renoveringsdagar.


Tänkte försöka fixa "RÄNDERNA" efter tofflorna. Inte snyggt, men annorlunda. Ska sola HELA foten och inte fläckvis i ränder.



Nu go´vänner är det dags för mig att fixa middagen...Snyggingen ligger i sin bädd och sover. Vi tog en lång härlig promenad och efter det gick han in i dvala. Tanterna...äm...vilar för att orka sova i natt och T är snart hemma... Sonen som börjat jobba heltid slutar vid 17 och kommer hem hungrig som bara en son kan varar...

Må gott... SOMMARLOV är JÄTTEGOTT.

2 kommentarer:

  1. Absolut att du är värd ditt sommarlov... och mer därtill!!! Jag hoppas att du får en trivsam och skön sommar!!! :) Här jagar vi också dessa förgrymmade sniglar... och rådjuren, de "skrämmer" vi så gott de går, för de har vi flertalet tillfällen jämnat vårt grönsaksland med marken!

    Lyllos er som kan äta egna gubbar... här är de fortfarande gröna... men sedan så, då ska vi också njuta!!!

    Ha det gott gumman!!!
    Sommarlovskramar♥

    SvaraRadera
  2. Hejsan Maria...

    Då får Ni snart njuta av Ert röda guld... när de mognat.

    Må gott

    *KRAMAR om*

    SvaraRadera

Kul att Du har lust att skriva några ord...