onsdag 22 juni 2011

Kan vi stanna tiden

Det är NU *viftar med ett pekfinger i luften* som jag vill STANNA tiden. Det är NU som min värld är som vackrast. Moder jord, formligen VRÄKER ut vackra saker och jag hinner inte med att ta in allt i mitt medvetande. Jag behöver få stoppa upp ett tag och gå runt och kika på alla blommor som finns omkring mig. Jag behöver få lagra sommarminnen till den kallare årstiden för att ORKA skotta snö.



Schersminen är ett hav av vita milt doftande blommor som jag skulle vilja fylla min kudde med. ÄVEN om jag vet att det inte går... dessa bollar till underverk som är översållad på busken utanför vårt köksfönster vill jag bevara till kallare stunder och ta fram och njuta av.


Häromdagen planterade vi en ny liten buske. Den sitter mellan schersminen och syrenen. Det är en hortensia... vit som snö... varför frångå ett vinnande konsept. Syrenen är dock lila... och det var sonen som valde. Han är lite färggladare än sin väna moder...och NÅGOT ska han väl få bestämma... Han fick välja på vit eller lila. Det gäller att styra upp det lite. Ungefär som när han skulle få välja tapeter till sitt rum när han var liten. Jag tog fram tre tapeter som jag tyckte var fina... tog hem dem och sonen fick välja på någon av dessa tre... och han var lycklig över att SJÄLV fått bestämt vilken tapet han skulle ha i SITT rum. *nöjd son nöjd moder*


Igår doftade INTE vovven hallon. Kanske beror på att han hittade en JÄTTEFIN gräsplätt att GOSA ner sig i... Vad jag missat var att gräsplätten tidigare haft besök av en ännu STÖRRE fyrbenting... häst, som gjort stora A där tidigare. Jisses vad det LUKTADE SKIT om vovven och en dusch i det fria var vad han fick. Nu doftar han coccos med en aning lavendel i. Det är mumma det.




Nämnen NU är det verkligen dags för mig att INTE sitta HÄR... Måste ut och göra alla MÅSTEN innan det är dags att vila.

Må gott... Det gör jag.

4 kommentarer:

  1. Vilka fiiinfina blommor ni fått på era växter *gillar mucho*

    Själva har det blommat lite dåligt här hemma förutom pionerna då förståss.. men nu ligger dom ner som utslagna hjältar efter allt regnande :(

    Otroligt vad dom där 4-benta liven bara fullkomligt ÄLSKAR hästbajs - det är som guld för dom jue *ler*

    Jag hoppas vi kan ses på semestern någon dag, kanske bäst du får bestämma vilken så det blir av *skrattar*

    V.29 + 30 är vi upptagna men dom 2 sista veckorna är det inget planerat så bara välj vännen :)

    ♥`·.¸.·´. KRAM .`·.¸.·´ ♥

    SvaraRadera
  2. Jamen tjoho i stugan...

    Är vräker det ut blommor från alla håll och jag är jättenöjd.
    Häsbajs ÄR spännande... Har lyckas lära Snyggingen att INTE äta av skiten... men nu råkade det ligga en fining i gräsmattan JUST där han rullade sina underbara 48,3 kg och HUR gott tror Du han luktade då?

    Jag ska prata med mannen och se till att det blir någont inbokat. *LER STORT*

    Må gott

    *JÄTTETKRAMEN*

    SvaraRadera
  3. ...ja tänk om vi kunde stanna tiden en smula!!!
    Idag känns det som om det inte spelar någon roll att det regnar, för det är sommarfrid i luften!!! :)

    Blev lite sugen på att sätta en Hortensia jag med... har provat ett par gånger, men aldrig lyckats få dem att överleva. Vad heter sorten du satte och var införskaffade du denna skönhet?

    Glad midsommar på dig gumman, jag hoppas att du får en riktigt fin helg!
    Kram♥

    SvaraRadera
  4. Hejsan Maria...

    Ämm... kommer i ärlighetens namn inte ihåg vad hortensian heter... Det är en vit som jag köpte på ett byggvaruhus som börja på B och slutar på s... Den har röd och vit skylt och finns VÄLDIGT nära Dig. De har utförsäljning på allt vad trädgård heter så jag passade på. 90 riksdaler kostade den...

    Ha även Du en underbar midsommar

    *KRAMAR om*

    SvaraRadera

Kul att Du har lust att skriva några ord...