fredag 5 augusti 2011

Skogsbrand vid kanten till Paradiset



Igår fick jag så jag teg... Har HELA sommaren sagt att "det är så lite båtar på sjön mot vad det brukar vara". Tidigare sommrar har det varit MASSOR med folk i Paradisets sjö. Det har paddlats, vindsurfats, seglats (även om det kryllar av sten), åkts vattenskidor, rotts och fiskats, men denna sommaren har vi i stort sett varit ensamma i Paradiset. Ganska skönt i och för sig, men konstigt och ibland lite ensamt. Inga människor att titta på, som gör som jag *himlar med ögonen och puffar på de röda lockarna* BRAKAR på sten som ALDRIG legat där tidigare, MEN igår då attan hade vi lite att titta på vill jag lova.

Det började med att jag hämtade T från jobbet när han slutade, styrde den lilla tyska stridsvagnen mot stranden till Paradiset... Där stod TVÅ STORA brandbilar och massor med människor och vi fick reda på att det brunnit i skogen och det fanns ingen annan väg dit än sjövägen. Detta hade pågått sedan lunch och jag hade MISSAT i stort sett ALLT.

När vi steg ur bilen luktade det bränt grillparty över hela området och när vi åkt ut en bit med båten kunde vi se att det fortfarande steg lite rök ur skogen. Av branden syns inga spår. Himla tur att det inte blev mer. *pustar*

Det for branmän i knallröda båtar, fram och tillbaka över sjön och vi kunde höra hur ett elverk puttrade i skogen. MASSOR av nyfikna människor i båtar for förbi vårt Paradis och ÄNTLIGEN var det fullt av folk på sjön, dock av FEL ORSAK. Om det inte hade varit för de knallröda båtarna var det nästan som det brukade vara tidigare år.

 







Där gjorde han som jag... KABRAK! Det är banne mig inte lätt att navigera UTAN sjökort (för det finns inga, mig veterligen för denna sjö) och när stenarna flyttar på sig inför VARJE SOMMAR. Han är i gott sällskap, morfarn har märkt ut NÄSTAN alla stenar i sjön och ett år gick det åt 11 st brytpinnar till motorn. Själv så fixade jag (här om dagen) till så propellern ser ut som en volangardin och jag hittade en sten som ALDRIG legat där tidigare.


Nu go´vänner är det dags för mig att renovera ruinerna och åka till ett STORT möbelvaruhus och köpa tre köksstommar som vi missat att räkna med tidigare. Det är inte lätt när ALLT löses utifrån LPP...LösesPåPlats. 
Må gott... det gör jag och idag hoppas jag att det är MASSOR av folk på sjön och att det INTE brinner i busken.

2 kommentarer:

  1. Tjingeling! Välkommen till min blogg! Tack för kommentar ang. kärleken,,,,ej vår som tagit slut utan några goda vänners.
    Kram på dig
    Jessika

    SvaraRadera
  2. Tjoho och välkommen Du med... Å vilken tur att Du/ni har kvar Er...

    *KRAMAR om`na*

    SvaraRadera

Kul att Du har lust att skriva några ord...