onsdag 3 augusti 2011

Från djupt viloläge till raketfart





Igår visade termonetern på 32 grader varmt i stan. Tanterna låg mest stilla hela dagen och rörde sig endast när det var dags att gå och dricka vatten.
Snyggingen sov som en stock under trappen i hallen och rörde sig först när den där morfarn "ramlade" in på en snabbvisit.
När klockan närmade sig T;s slut på arbetsdagen, packade jag kylväskan med godsaker och åkte för att plocka upp honom. Vi styrde snabbt den lilla tyska stridsvagnen till Paradisets kant, lastade packningen i skottkärran, gick en rask promenad ner till båten. Stannade ett tag och pratade med R och G som satt och njöt i skuggan under ett träd med en paj och kaffe. Lastade i packning och vovve i båten och for sedan över till Paradiset för lite mat och målning av väggar.


Fiskgjusen höll sig som vanligt på avstånd, men idag hade den en fenomenal uppvisning i konsten att fixa middag. Det är inte lätt att fånga den snabba rackarn på bild, men en vacker dag kommer jag lyckas med den perfekta bilden. Skarp och nära är min önskan.







I måndags fixade morfarn och jag ut det som ska bli underredet på den nya bryggan och som vanligt TAR DET TID att få ut sakerna till ön. Det gäller även att planera in vindrikning och HELST ska det vara vindstilla när vi fraktar tunga och stora saker. Det blir liksom lite lättare då.



När det gäller Snyggingen finns det i värmen endast två lägen... Det ena läget är liggande och då gör han inte många knop.



Det andra läget är en oerhört lycklig vovve som ÄNTLIGEN får bada. Det är inte så att vi stoppar honom från att gå ner i vattnet, men han tycker inte det är så vidare kul att bada om han inte har sällskap och så fort någon kliver i... då är han där FÖRST. Hans djupa sovande/vilande läge byts med raketfart till den TyskaVattenHundensSkepnad och han går inte upp ur vattnet förrän den andra badande gör det.









Nu go´vänner är det dags för mig att fixa frukost. T har redan åkt till jobbet och sonen är på väg till sitt. Jag har några lediga dagar kvar och idag har jag ännu inte bestämt vad schemat ska innehålla.

 Må gott...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...