lördag 25 maj 2013

Att skryta över ett utedass

 
Efter en lång melodikryssfrukost med mina föräldrar åkte vi till Paradiset och fixade. Bryggan har varit invaderad av fjäderfän som INTE lämnar bryggan i det skick den var i när de landade, så den, bryggan alltså, har vi skurat. Snyggingen var med och inspekterade varje liten (läs monstruös) fågelskit, så den verkligen försvann.
Upptäckte att herr och fru Sädesärla har sitt bo på en balk under bryggan. Misstänker att de inte vill att vi ska klampa runt på den. MEN de har inte begärt bygglov så de får finna sig i att både människor och vovvar trippar ut ibland... och de där fjäderfäna som skiter dem i huvudet uppifrån.
 
 


 
Hann måla första varvet linoljefärg på fönsterkarmen. Nu är det minst tre dagars torktid på  härligheten innan jag kan stryka gång nummer två. Det går inte att ha bråttom när man målar med linoljefärg. Så är det bara.
 



Snyggingen... han har idag inte gjort många knop... Det har inte Bönan heller. I Paradiset lallar de mest runt. När Snyggingen blir för varm kliver han ner i vattnet och tantbadar, men Bönan som inte vill bli blöt i håret vägrar gå nära vattnet annat än för att dricka.
Efter badet är det dags att "panera sig". Jamen va... förstår Ni vad skitig en liten dobermannkille kan vara efter en sådan markrullning... FEM gånger. Han fick duscha när vi kom hem.







Bönan har letat upp bästa solstrimman och där ligger hon... Rör sig inte mycket. Det är livet på en pinne för en dobermannflicka i sina bästa år.





Dagens dassbild. Det är inte lyxigt... äm... utedass och ingen el... men utsikten från Paradisets utedass är fantastiskt. Ibland när det blåser in mot dass och dörren är öppen... då riskerar man luftkallsup. Det är inte alla som kan skryta med.







Nu är vi hemma, vovvarna är nyduschade och en balja popcorn väntar på mig.

Må som godis... jättegott


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...