söndag 12 juli 2015

Många ÄNTLIGEN

 
 
Igår packade vi bilen och åkte till Paradiset... ÄNTLIGEN lite sol... ÄNTLIGEN kunde jag ligga på bryggan och värma min regntrötta kropp... ÄNTLIGEN lite sommar tillbaka.
Vi försökte på ett och ett halvt dygn ta igen det vi skulle gjort under veckan som regnade bort... Det gick inte, men vi kom en bit på väg.
 
Vi rödfärgsgrundade panel och skruvade. Tyvärr hade vi inte så det räckte till hela södra sidan på huset... men det fixar vi till näst gång vi åker ut.
Så... då undrar nog vän av ordning... "skruvar panel, varför inte spika"? Enkelt... när vi spikar låter det över HELT sjön... och det vill jag inte utsätta alla runt oss för... så... vi skruvar.
 
 
 
 
 
 
 
 
Mycket äntligen blev det... ÄNTLIGEN fick vi upp krokar/hyllor bakom ytterdörren. Det tog si-så-där sex år innan vi (läs jag) visste hur vi (fortsätt läs jag) ville ha det. Men... nu är det ÄNTLIGEN klart. "Hur svårt kan det vara", muttrade T.
 

 
 
 
 

 
 
ÄNTLIGEN -  har vi börjat måla sovrummet... Hade beslutat att det skulle bli en mild grå färg på väggarna... men jag gjorde en "kovändning" och beslutade om. I allrummet/köket får jag ofta bättra på där det skaver eller blir smuts efter insekter... himla bra om det är "råvitt" då... Det blir inga bättringsfläckar i det målade... så... vitt får det bli på väggarna och idag blev spärrgrunden färdigmålad.
 


 
 




ÄNTLIGEN har tallrikshyllan blivit slipad och fått tre sprayade lager färg på sig... Det behövs nog lika många lager till innan det är riktigt snyggt.


 
 
 
 


Nu... återstår lite att äta.

Må som godis... JÄTTGOTT.


4 kommentarer:

  1. Det var många äntligen och det känns nog bra för er, ni har hunnit mycket! Skruva panel måste väl vara enklare än att spika? Nu blir det ljust och fint i sovrummet, uppiggande färger kan du ha på textilierna. Så vacker tallrikhylla, det blir en fin detalj i inredningen.
    Ha det fint och jobba inte ihjäl er, huset står nog ett tag till!
    Kramar Eva

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sovrummet kommer bli jättefint och jag har klurat på det där med färgade textilier :-)

      Må gott och ha en fin fortsatt vecka.

      *KRAMAR om*

      Radera
  2. Åh vad roligt att få se alla projekt! Älskar ert härliga ställe, allt ni företar er blir ju hur bra som helst!
    /Bodil

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla...

      Hur går det med isen... blir det någon?

      *KRAMAR om*

      Radera

Kul att Du har lust att skriva några ord...