tisdag 14 juli 2015

Stockrosen gick från svart till rosa/aprikost

 
 
 
För fyra år sedan satte jag frön till en svart stockros... Den har i två år blommat med stora svarta blommor och jag har blivit lika förundrad varje gång över hur fantastiskt vacker den är. Till min förvåning såg jag att stockrosen inte var riktigt klar, utan kom med nya tag ur samma planta även denna vår... men nu är blommorna inte svarta längre utan rosa/aprikosa. Vad hände? Visste inte att stockrosor kan blomma ett tredje år och att de kan byta färg.
 
 
 
 
 
 
 
 
Igår, när vi strax innan 17.00 satt och åt insåg vi att det var vindstilla och soligt ute... Vi snabbade oss att äta klart och packade bilen full med bra renoveringsgrejor, typ färg och penslar. Satte på takräcket på bilen och åkte till en byggfirma nära oss... Köpte panel, 12 st 4,5 meter långa och någon annan planka typ tyngre och men lika lång... lastade virket på taket och for till Paradiset.
Vi fick gå med tungt lastad skottkärra, en sträcka (enkel sträcka) på nästan en halv kilometer, tre gånger ner till bryggan med allt vi hade med oss. Lasta ner i båten och fara över spegelblank sjö... lasta ur båten och bära in i huset... Vi var hemma lite efter 21...mycket nöjda över infallet.
 
10 - 15 plankor och fem burkar färg, kan tyckas som en enkel mach att få hem... men för oss är det INTE någon promenad i parken... Det krävs logistik och planering... gärna uppehåll och vindstilla.

 
 
 
 
 


Nu väntar en tvätthög att dyka ner i och tomatplantor att vattna.

Må gott








2 kommentarer:

  1. Samma hände här med våra svarta stockrosor - efter några år blev det en annan färg!
    Härligt att ni fick ut materialet till ön, då är det klart att fortsätta nästa gång ni är där.
    Ha det gott!
    Kramar Eva

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har ännu en som tidigare var svart... den är chockrosa nu.

      Vi kom just hem och har jobbat i ett dygn.

      *KRAMAR om*

      Radera

Kul att Du har lust att skriva några ord...