söndag 12 februari 2017

"Splattermord" vid diskbänken




Att kärna ur ett granatäpple går inte utan att det liknar ett "splattermord" vid diskbänken är en omöjlighet och då ska Ni veta att vi gör efter alla konstens regler... Du kommer inte undan utan några "blodstänk" även om det sägs att det går... Vi fixar det inte... Men det är det värt för himlars vad gott det är med moget granatäpple i fruktsalladen.


  



Idag har vi haft sol i vår del av landet och Savannah är som sin mamma Bönan... hittar minsta solstrimma att ligga på och förflyttar sig allteftersom solen rör sig på himlavalvet. Just nu ligger hon och småpratar i sin bädd... Hon har sprungit 12 km på morgonen och vi hoppades att svårmodet skulle dämpas... ICKE... nu har fröken troligen träningsvärk också och det är nog det hon ligger och mumlar om långt ner i fleecen.

Som sagt... En skendräktig tik ska motioneras mycket, dras ner på maten och ha annat att tänka på än att bädda och bära runt på saker... ha koll på juvren så hon inte börjar producera mjölk, vilket hon skulle kunna då hon haft kull tidigare... Allt detta gör vi... men hennes svårmodiga sinne kan vi inte göra något åt... Vi tjatar inte... säger inte till henne att göra saker i onödan då vi vet att kommandot kan falla platt... Kärlek... värme,,, motion... förståelse... mat i lagom mängd för situationen... jahapp... Plättlätt.




Nu är det dags att tänka på mitt välmående och jag behöver mycket mat.
Idag står rotmos och högrev på matsedeln.

Hörde förresten något på radion häromdagen om hur mycket man ska äta för att må bra...

Ät frukost som en kung.
Ät lunch som en prins.
Ät middag som en fattig


Må gott




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...