lördag 17 mars 2018

Utan rangordning blir det anarki




Det där med att ha hund är spännande och det där med kommentarer från "bättre vetande" är ännu mer spännande.
Jag drog tydligen igång en liten vass kommentarslina på en blogg när jag skrev något i stil med att hundar måste veta sin plats och att det är Alfahonan/hanen som sover högst, samt att hundar är  i grunden rovdjur... DÄR fick jag på moppo från ett gäng som banna mig visste bättre. 
Kan tillägga att jag inte gick vidare med att verbalt döda dem i den bloggen... utan det tar jag tag i här.

Jag fick skrivet till svar att "hundar är flockdjur och vill sova tillsammans och gärna med sina människor"... ELLER HUR... visst är de flockdjur, men banne mig så vill INTE tiken i högre rang sova med de andra och vår hane som var en dominant rackare skulle ALDRIG sova med någon annan. Bönan försökte, men si det gick en ytterst kort stund. Visst är det mysigt när vovven sover i sängen... den stiger även i rang då den lille hårbollen sover lika högt som sin människa... samt att den lämnar himla mycket päls i sängen och en och annan fästing kan nog bli kvar där också.
Fick även skrivet till svar att i en flock behövs ingen rangordning... JÖSSES... i en flock ÄR DET ALLTID RANGORDNING. Annars blir det ANARKI och total förvirring när det INTE finns någon ledare. Det betyder inte att det ska vara en elak ledare... Tydlig, kärleksfull och konsekvent. 

Fick även veta att hundar INTE är rovdjur... ELLER HUR... Släpp in en kanin till en hund... eller en flock med hundar... INTE lägger de sig ner och låter kaninen springa runt utan risk för livet. Eller ett gäng hundar som inte har någon människa som styr upp... de hundarna är banne mig INTE att leka med.
För så skrevs det... hunden är människans bästa vän och har blivit domesticerade så de inte är vilddjur längre... KAN vara så om den har en människa som är högre i rang... men Du kan aldrig ta ur jakten ur en hund, Du kan stävja den men den finns alltid liggande och "skramlar i bakgrunden"... och en hundflock utan ledare är ett farligt pack.
Hundar utan ledare... är de som går längst fram i kopplet och vrålar åt oss när vi kommer... och deras människor säger "Tusse vill bara hälsa och leka"... ELLER HUR... Tusse står och skriker åt oss att "jag ska döda Dig Din jävel".
Våra flickor vet vem som är deras ledare... och det tror jag de vi möter är glada för, även om vi enligt "bättre vetande" uppfostrar våra flickor gammeldags och förlegat... Det gör inget... De lyder, de är fulla av kärlek, de vet sin plats.

Ska nog inte skriva kommentarer något mer i andras bloggar... jag blir bara förbannad.

Nu... har jag gnällt klart...

Idag... sol och då kom hoppet åter...



 


Flickorna har letat solfläckar hela dagen...


 
 



De har blivit duschade och fått klorna klippta...


 




Idag har vi för första gången i år hängt tvätt på balkongen... Jamen va... Finns det sol, finns det hopp.


 


Nu väntar hemmagjord glass med en STOR klick Nutella. Tycker det är en rätt bra lördagsgöra...




Må gott




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...