onsdag 2 januari 2019

En vit Utzon-lampa hänger nu i köket.




Nu är den på plats... "Dansken" eller som den (lampan) i verkligheten heter Utzon, designad av Jørn Utzon som även är arkitekten bakom operahuset i Sidney Jag såg lampan för länge sedan på en bild och blev överhuvudet "förälskad" i den. Färgen var i rosa och mässing och när jag visade den för T, svarade han... INTE den färgen. Så... till julklapp "klickade jag hem Dansken" i vitt. Lite måste ju ändå T få vara med och bestämma.

Under tiden jag var liggandes fixade T "Dansken" där den ska sitta. I köksfönstret ska den få sprida sitt sken och jag är jättenöjd.



 
 



T har på morgonen åkt till jobbet och jag är inne i dygn fyra i vinterkräksjukan. Mår bättre och kan nu dricka utan problem... Äta är det fortfarande värre med.
Jag lallar runt hemma i muminoutfiten och dricker små klunkar med vatten, näringsdryck och vinbärsdryck. Det fungerar bra. Tänkte ta lite ris till lunch.
Har fortfarande feber och ont i kroppen, något flickorna skiter högaktningsfullt i. De har sina behov och de fixar de inte på toa utan de måste ut och leverera. Så då är det bara att göra det.

Annars tar vardagen mer och mer tag i livet. T har nästan städat ut julen. Det går ju inte att ha fjolårets julgran kvar inne på det nya året... det går inte.
Allt är borta utom stakarna i fönstren och julblommorna som formligen exploderar i sina krukor. Julgodiset står kvar oätet och denna jul har jag inte gått upp i vikt.

Stryktvätten tronar på matsalsbordet och jag ska ta tag i den när jag orkar. Ska i alla fall ställa upp strykbrädan och ta en sak lite då och då. Det blir bra.



 


Nu dags för flickorna att leverera...


Må gott... jag är på bättringsvägen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...