söndag 13 januari 2019

Hopp om våren.





Vi bor i ett hus som är byggt tidigt 1930-tal, men vi delar innergård med en salig blandning av hus. Alla byggda i olika årtionden och fyllda av människor i olika åldrar.
Gården rakt över oss, bor en pappa och hans dotter. Dottern är himla rädd för hundar, men hon jobbar på att lära sig klappa Bill... En harmlös och innerligt kärleksfull frallapojke är bra för små hundrädda flickor.
Pappan och hans dotter utnyttjar gården till max. Fina soliga och varma mornar kan de sitta där och äta frukost och på kvällen efter jobbet hänger de där ute och äter middagen.
Nu har jag sett att den lilla flickan har gjort fågelmatare som hon med hjälp av pappan hängt upp i ett av träden på gården. Kreativt till tusen.


 
 



Idag har det blivit en "mest innedag". Har fixat med tvätt och blommor. Har dock varit ute en gång idag och det var för att åka en vända till ett stort köpcentra för att köpa en ny batteriladdare då den gamla gjort sitt. En batteriladdare är ett måste om man ska ladda batterier.
Ett säkert vårtecken om något... ladda solcellsanläggningens batterier.
Vi kan inte ha batterierna stå kvar i Paradiset under vintern. De får inte utsättas för minusgrader och då huset inte är uppvärmt så är det bara att plocka hem dem.
Nu står de i hallen och blir laddade första gången i år... nästa gång är just innan vi tar med dem till Paradiset. 


 


Det sista på julen står just nu i all sin prakt på köksbordet. En tidsfråga innan amaryllisen vissnar och jag byter ut den mot tulpaner. Även det ett vårtecken. 


 
 


Nu... dags att börja med maten...


Må gott




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...