lördag 5 januari 2019

Jag misstänker att vi är idiotförklarade




För snart 12 år sedan fick vi ynnesten att köpa en liten Tant... Snow Maiden´s Apollonia och hon var då redan fyra år och hade några kullar bakom sig. Vi döpte om henne till Karin.

Att köpa en katt innebär inte att Du ÄGER den. 
Att köpa en katt innebär många års ansvar.

I mars fyller vår lilla TantKarin 16 år och det är hon som äger oss, men det är fortfarande vi som har ansvaret för att hon ska må bra.








Vi har fått många frågor hur det går att ta in vuxna hundar där det redan finns en befintlig familjemedlem typ katt... och där finns det inga marginaler.
TantKarin väger inte mycket och hon har inte många tänder kvar... men hon ha vassa klor och blir hon trängd tvekar hon inte att använda dem och då satsar hon mot ögonen på sin antagonist. 
En vuxen dobermann skulle lätt kunna sätta käften över hennes rygg och snabbt knäcka den så här gäller det att visa vem som bestämmer och det är INTE hunden.

Vår lilla Tant är inte rädd för någon av våra flickor... och flickorna skulle för sitt liv inte våga ifrågasätta hennes auktoritet. Julia kan dock hjälpa till att "städa" runt Karins nos om hon skulle råka ha matrester där... något som liten Tant inte uppskattar. 
Ingen av våra tidigare hundar har ifrågasatt någon av våra katter. KattTanterna är fredade varelser som äger oss och det är på nåder vi får bo i deras hem och jag misstänker att de idiotförklara alla andra som bor i samma hem. 
Lyssna gärna på "Kattens dagbok"... helt underbart. Första gången jag hörde den, var när jag körde till jobbet. Jag höll på att skratta mig fördärvad, för så här är det. 



 


Nu dags att fixa mat för kvällen.
Fortfarande lite risig i magen, men klarar av att äta.

Må gott




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...