söndag 10 februari 2013

Att klura ut Söndagsmys

 
 
 
Söndag... jag har ännu inte bestämt mig för om jag gillar söndagar eller inte... Visst är det FANTASTISKT skönt att vara ledig, men det är en sorts konstig känsla av... äm... avslaget... Det pratas hit och dit om "fredagsmys" och "lördagsfest"... men söndagen är ... avslaget... en form av att fixa matlådor till veckan, stryka undan högar, tvätta, förbereda för ännu en arbetsvecka. På något vis har söndagen fått en jobb- och förberedelsestämpel som jag inte gillar. Jag har ännu inte klurat ut hur jag ska få en härlig myskänsla på mina söndagar när det mesta går ut på att fixa inför kommande vecka. Jag får ta en funderare på det här hur jag ska få till SÖNDAGSMYS och SÖNDAGSFEST. Ska försöka bli mer som TantSimone... njuta av varje sekund oavsett dag. Tja... varför inte.
 

 
 


Så var det det där med STENKROSS. När jag var liten... typ för några futtiga år sedan, då SANDADES gatorna... Idag använder man stenkross och det är inte något som Snyggingen gillar. Han försöker undvika att gå på eländet då det skär in i hans tassar. Ibland är det så illa att vi får med hjälp av pincett dra ut de sylvassa stenarna.
 
 



I två dagar har vi haft besök av en björktrast... den har lagt "rabarber" på ett äpple vi trätt upp på en pinne i den vintersovande schersminen. Den lilla pippin släpper inte till äpplet till någon annan och den sitter där och formligen vräker i sig av godsakerna. Den är så trygg i "sin" buske att den inte ens flyttar på sig när vi går förbi.












Själv... tänker jag njuta av andra godsaker...




... och jag flyttar inte på mig förrän det är slut.


Må som GODIS... JÄTTEGOTT.




8 kommentarer:

  1. Ha, ha! Hörrududu, får man lov att frestas så genom att visa upp chokladgodbitar på nätet?? Va ;-)? Har du inte tänkt på att vi andra som inte har choklad hemma får bekymmer nu ;-)??

    Kram på dig och hoppas du njöt av chokladen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Chokladen var JÄTTEGOD... och Du är välkommen att smaka.

      *KRAMAR om*

      Radera
  2. Aj då! De där ser inte så skönt ut på snyggingen. Hmm.
    Men VAD ska vi göra åt söndagarna?! Hmm tåls att tänka på, tänka ut ngt väldigt bra för så här kan man inte hålla på. De e inte ok!!! :-)

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej vännen... har Du några tips?

      *KRAM*

      Radera
    2. Lovar att hojta till när jag kommer på det!!

      Radera
    3. Så bra... då behöver jag inte sitta och vänta :-)

      Radera
  3. Hej Åke och Tanterna!
    Jag var inne och kikade på din blogg =)
    Ha de så bra.
    MVH Linnéa =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Linnéa. Du är innerligt välkommen fler gånger.

      MVH

      Radera

Kul att Du har lust att skriva några ord...