måndag 18 februari 2013

Svart äggoljetempera och fem meter skinnkoppel

 
 
Första lagret svart äggoljetempera struket och i morgon ska jag måla ännu en gång... Vet inte ännu om det måste målas ytterligare en gång. Efter det ska det torka i två till tre veckor innan det går att glansborsta ytan. Jajamen... det tar tid, men jag tror det är värt det.
 
 


Har även hunnit gå min femkilometersvända med Snyggingen och Bönan. Idag hade jag långkoppel (fem meter hästtömmar) på dem båda. Himlars var trevlig promenad det blev... När jag rullade upp kopplen, som ett lasso, gick vovvarna snyggt bredvid och när jag släppte "lassot" i marken väntade de på kommandot att få röra sig fritt... Nu kunde de fara runt och snuffa i diken och på snöhögar utan att det var jobbigt för mig och att jag for som en vante när Snyggingen ville högst upp på en snöhög för att göra STORA lasset.
 
Fem meters skinnkoppel är inte lätt att få tag i... Dessa är en god vän till mig som syr upp och jag får den tjocklek och längd jag vill ha... Får även välja på lite olika "kläppar" och hur stor "handöglan" ska vara... Snyggingen fick ett uppsytt för snart tre år sedan och nu har även Bönan fått ett eget.
 
 











Så där ja... Nu ska jag fixa lite att äta... T kommer snart och jag misstänker att han är hungrig.

Må gott... Det gör jag.


4 kommentarer:

  1. Je suis très heureuse que vous ayez pu faire une agréable promenade... merci pour ces belles photos.
    Gros bisous

    SvaraRadera
  2. Svar
    1. Tack... en riktig hårboll som fäller MASSOR.

      MVH

      Radera

Kul att Du har lust att skriva några ord...