söndag 21 april 2013

Alternativ allergimedicin

 
 
Nu har jag det aningen jobbigt... Jag är allergisk mot något som flyger i luften från tidiga vår till sena höst... VAD det är, vet jag inte, men snorig, nysig och rinnande ögon är vad det för med sig. Att ta medicin är INTE att tänka på... är utredd på två ställen, det ena infektionskliniken och det andra intensivvårdsavdelningen och båda överläkarna kom fram till samma sak. Jag "ska inte äta medicin om det inte är livsviktigt". Jag tillhör dem som man kallar (och som även numera står i mina journaler) STRONG REACTOR. Jag reagerar på alla biverkningar man kan ha på mediciner... även dem som EN på TIOTUSEN får. Jajamen... då är det klart obra att peta i sig sådant som gör en frisk om det finns biverkningar som är värre än själva sjukdomen. Dit hör allergimedicin... vilket innebär att jag inte kan ta dem.
Av en slump hittade jag ett alternativ till allerginässprayen... vill bara påpeka att detta INTE är reklam... Jag har inte betalt på något vis för att säga detta eller tipsa om detta... Jag är bara så innerligt trött på att leta alternativa mediciner och hittar jag något delar jag gärna med mig...
 
Jo... det som fungerar för mig är ALOE VERA GELLY... jorå... Jag tar en lite klutt, ungefär stor som en liten pyttedroppe på en tops och smörjer i näsan... en droppe i varje näsborre och VIPS blir livet aningen lättare... INTE helt bra, men BETYDLIGT lättare. Detta gör jag morgon och kväll och behöver ytterst sällan snyta mig under dagen. Ögonen och nysningarna blir även dem lite bättre. Själva "gruset" i ögonen kan jag inte göra något åt... men det rinner nästan ingen och jag nyser inte lika mycket... DET är bra... från att inte kunnat använda något på grund av alla biverkningar.
 

 
 



Idag har det varit en fantastisk dag... Strålande sol och jag har kunnat gå ute utan jacka... Hann massor i trädgården och fick middagsbesök av sonen och kompisen B-son. Två hungriga grabbar som förgyllde vår tillvaro.
 





De parkerade sig på baksidan och ökade på solbrännan en aning. Nu är grabbarna hemkörda till en tredje kille för att kolla in fotbollsmatchen... Viktiga grejor.



 
 

 
 






På framsidan av vårt hus har vi EN rabatt... Den är nu rensad och så fort jorden blir lite varmare, ska den föräras fler perenner. Det gäller att fylla upp den så inte ogräset tar över. Det som trivs bäst i den rabatten är lavendeln... och den har jag klippt ner idag.





Syrenen är på gång...



 
 
Vårt lilla äppelträd vi planterade för ett par år sedan... har "kulor i grenen". Håller på att tukta ner grenarna som på ett paraply. Det ser för tillfället ganska roligt ut... fem grenar med vidhängande stenar.
 

 





Nu go´vänner... dags att gå och göra lite nytta.

Må som GODIS... jättegott



4 kommentarer:

  1. Vad bra du hittat något som kan hjälpa till att göra livet lite enklare nu när alla pollen och skit kommer i luften *tummar upp*

    Jag borde också sätta lite fart att rensa rabatter och klippa buskar & träd, men väntar nog en vecka till för det är fortfarande minusgrader här på nätterna :-(

    Ha en bra dag min vän ♥

    SvaraRadera
    Svar
    1. Allt som gör livet lättare är bra... HIMLA bra. :-)

      Ha även Du en fin och bra dag.

      *KRAMAR om`na*

      Radera
  2. Vilken härlig helg ni har haft med trädgårdsbestyr och besök av sonen! Lovely! :)

    Att var allergisk är helt klart obra! Det är tur att du har hittat en alternativ behandlingsmetod som lindrar dina symptom!!! Har ett gäng här som kämpar med sina besvär... när det är som värst hjälper inga mediciner, det är helt klart "o"roligt.

    Hoppas att du får en fin start på den nya veckan och att du får må så bra det bara går i dessa allergitider!
    Puss och Kram♥

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hörde att Du är en dålig tjej... INTE bra.

      Hoppas Du kryar på Dig.

      *KRAMAR om`na*

      Radera

Kul att Du har lust att skriva några ord...