fredag 19 april 2013

Raggmunk i våffeljärn

 
 
Satt och snurrade på nätet och kikade på olika recept och hittade något som jag kände aningen lite mer för... Som vanlig är inte recepten färdiga utan MÅSTE fixas till lite. Likaså detta.
 
Detta behövs till Raggmunkar i våffeljärn.
 
* 1½ dl vetemjöl
* ½ dl grahamsmjöl (i receptet jag hittade hade de 2 dl vetemjöl och inget grahamsmjöl)
* 2 tsk bakpulver
* 1½ tsk salt
* 4 dl lättmjölk
* 2 ägg
* 5 medelstora potatisar (Potatisarna ska vara lite större än stora ägg, dock inte strutsägg)
 
 
* 2 msk flytande smör eller margarin till att smörja våffeljärnet
 
* Knaperstekt bacon
* Lingonsylt
* Cream Fresh
 
 
 


Gör så här...

Börja med att i en bunke röra ihop mjölet (1½ dl vetemjöl och ½ dl grahamnsmjöl)




Blanda i saltet (1½ tsk)



 
 
Bakpulvret (2 tsk)
 

 


Skala potatisarna (5 äggstora)




Riv potatisarna på den grövsta sidan på ett rivjärn.




Blanda i äggen (2 st)




Häll i lättmjölken (4 dl)




Blanda i potatisen Du rivit.





Så där ja... Nu är det dags att grädda härligheten. Själv använder jag ett våffeljärn som INTE är köpt igår.




Stek bacon och lägg upp på hushållspapper. Detta för att fettet ska torka upp. Gör Du inte det försvinner "knaprigheten" och de blir "slattriga" och flottiga.




Toppa raggmunksvåfflan med cream fresh, lingonsylt och knaperstekt bacon... Jag lovar, en fantastisk fredagsmiddag nersköljd med ett stort glas iskall mjölk.
Bloggen jag hittade receptet på finns här.




Även Snyggingen och Bönan gillade detta... äm... säg vad de INTE gillar.




Må gott

5 kommentarer:

  1. Ser verkligen jättegott ut, vilket jag förstår att även dom små dobbisarna tycker *ler stort*

    Ha en underbar helg!

    Kram ♡

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är ljuvligt gott och även för de "små" dobbisarna.

      Ha en fantastisk helg

      *KRAMAR om`na*

      Radera
  2. Låter gott, min favvorätt är rårakor. Aldrig testat att göra raggisar :)

    Har ni två ugnar i köket?
    Mer bilder på köket tack :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är himla gott... Äm... vad jag förstår så är det samma recept på rårakor och raggmunk, rå potatis... eller har jag fel?

      Jo... vi har två ugnar. När vi renoverade köket... eller rättare sagt, bytte ut HELA köket hade jag ETT krav. En 90 cm bred SVART gasolspis med minst fem brännare och två ugnar varav en skulle vara varmluft. Vi valde bort att bara ha EN bred ugn. En bred ugn innebär BREDA plåtar som är tunga om de är fulla med bullar samt energislöseri om man bara vill göra en liten maträtt eller liten sockerkaka. Då sätter jag på den lilla ugnen som snabbt blir varm då den är så liten.

      Isses... mer bilder på köket... Det är juh inte så stort så det är snabbt fixat... Det kommer...

      Må gott

      :-)

      Radera
    2. Aha bra tips med ugnarna, blir dags för kök här också så småningom men vi får nog vänta lite efter den här poolhistorien :)

      Rårakor är väl bara riven potatis och ägg?
      Same same but diferent Gissar jag! Det finns nog massor recept :)

      Ha en underbar lördag!

      Radera

Kul att Du har lust att skriva några ord...