söndag 21 april 2013

Tjälen flyttar sten

 
 
ÄNTLIGEN håller våren på att ta över. Vi kan öppna till altanen, och tanterna har utvidgat sitt boende med MASSOR av kvadrat. De ligger på soffan och inväntar strimman... SOLstrimman. Det är juh den man sover bäst på. De går in i SOLkattsfasen och vägrar flytta på sig. TantSimone är den största SOLkatten av dem alla... efter henne kommer Bönan.
Igår låg Bönan på solstrimman och VÄGRADE flytta på sig fastän hon var så varm att ögonen var vimmelkantiga och tungan låg som en slips på golvet. Snacka om soldyrkare av hög rang.

 
 



TantKarin har fullt upp med att "jaga" fjärillar och andra småkryp som är där ute i friheten. Hon hänger i fönstret och kikar nyfiket och hungrigt på vad som skulle kunna serveras.





T... har börjat fixa båten... HAN är bra, den där T.
Det är lite pyssel, GRUNDSTÖTNINGAR... (observera pluralformen) kallar han visst pysslet för.
Det är som farfar alltid sa... "De där förbaskade stenarna flyttar juh på sig". Vi brukade skratta överseende åt honom och hade INGA planer på att tro honom. Meeeeeeeeeen... jag lovar... det är sant. Stenarna flyttar på sig. Det är tjälen och isen under vintern som lyfter stenarna och när tjälen försvinner... åker inte stenen tillbaka utan ligger kvar aningen mer mot ytan... DET är livsfarligt.
För två somrar sedan körde jag på en sten som ALDRIG legat där förut. Propellern såg ut som en volangkjol och var tvungen att åka in på renovering.
 




 
I trädgården håller det på att hända bra grejor... Gräslöken är på väg upp och det med ilfart. Nu... börjar den bästa tiden...
 

 

 
 
Igår var vi upp till mina föräldrar och hämtade renoverade flaggfönster. De har varit hos snickaren och fått det som var förstört utbytt.
Fönsterkarmarna ska åka med över sjön omålade... Det är lättare att måla dem på ön och vi behöver inte vara rädd för att förstöra det nymålade. Själva fönstren målar vi här hemma och fraktar över när de är HELT färdiga.
 
 

 






Nu go´vänner... dags att fixa lite att äta. T åkte vid 06.30 för att jobba några timmar och jag lallar fortfarande runt i morgonrock och raggsockor. Snyggt värre.
Snart kommer han hem och vi ska fortsätta göra bra grejor... typ...fixa båt och fönstermålning.
 
Må som GODIS... jättegott.
 
 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...