lördag 27 april 2013

Rosmarinmarinerad Tant

 
 
 
Igår köpte jag kryddor... sådana som ska sättas ute när det är aningen lite varmare. Till Paradsiet kommer en kruka rosmarin och en kruka oregano bli med... Hemma ska en rosmarin planteras i kryddlandet. Än så länge står kryddorna i köksfönstret... söderläge... varmt och härligt...
I morse kunde jag inte begripa varför en av de ljuvligt doftande rosmarinplantorna såg lite tilltufsad ut... som om någon tuggat lite på den.
 
 

 



Nu vet jag vem det är... OCH jag har fotobevis. Hon kan ALDRIG bedyra sin oskuld. Marodören TantKarin... Hon slukar nästan ALLT i blomsterväg. Tulpaner, st paulior och nu kryddorna... Jahapp... det är TantKarin det. Nu går hon runt i huset och formligen BOMARDERAR oss med en doft av rosmarin... Det är hon och den marinerade kycklingen som doftar lika.
 













Vovvarna har fått lite spring idag... Först ut var SnyggÅke. Han älskar att apportera trasig vägpinne. Han hittade en i vintras som troligen snöplogen dödat... DEN bar han stolt hem och är nu hans BÄSTA leksak.
 









Efter Snyggingen var det Bönans tur... Hon fick en tur bredvid cykeln.
Jamen kan det bli bättre för en liten Dobermannflicka... att få springa bredvid en cykel och bara njuta av nysopade vägar och fågelkvitter...










Nu ligger både Snyggingen och Bönan på flanken, mätta, trötta och försöker hålla ögonen öppna... DET går inte.
Tanterna ligger på solstrimman, T slipar på en fönsterkarm, sonen gör viktiga grejor med sina kompisar och han har ringt sin väna moder och upplyst om vad lördagen för med sig.
Själv ska jag fixa maten.
 
Må som godis... JÄTTEGOTT.


2 kommentarer:

  1. Men vilken smart sak ni köpt och satt på cykeln när Bönan skall springa med, ubersmart verkligen!

    Äntligen kommer våren och rengjorda vägar *love*

    Ha det bäst vännen ♡

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej vännen
      Jojo... den är himla bra. Tyvärr har vi ännu inget sele till Bönan som passar... (Snyggingens är för stort) så hon fick ha koppel. Det gör dock att hon inte drar utan springer bredvid, men här vill jag att hon ska känna lite mer frihet, så en sele i stl BÖNAN ska införskaffas.

      Vi köpte ställningen när vi skulle prova cykla med Snyggingen. Han är liksom en aning SKITIVRIG bredvid cykel. Det gick inte med ställningen heller. Han är så attans ivrig att han KAN INTE lugna ner sig förrän han sprängt ljudvallen och det går med en jäkla fart. Sist sträckte han sig och haltade i flera dagar. Så... cykla med SnyggÅkeJAS-Plan går INTE. Det är med livet som insats bredvid cyklen och med muskelsträckningar för vovve. Vi är många som försökt få honom lugna sig... vi har följt alla goda råd och det GÅR INTE... så nu... har vi lagt ner cykelturerna med honom. Han får sin träning på annat håll. Men det retar mig...

      Den här ställningen är toppen när vi cyklar med Bönan. Hon trippar himla fint bredvid och vi kan ha båda händerna på styret. Kanoners. Vi köpte först en annan sort, men när Snyggingen RUSADE bredvid, sprutade både skruvar, muttrar och fjädrar från ställningen. Himla obra. Den är är toppenbra.

      Må gott

      *KRAMAR om`na*

      Radera

Kul att Du har lust att skriva några ord...