måndag 17 februari 2014

Blek med mörka ringar

 
 
Idag när jag var hem på lunchen formligen BADADE vårt lilla hus i solsken och jag blev varm i både själ och hjärta. Den lilla Mårbackaplantan som klipptes ner igår stod i solen i köksfönstret. Nu får gärna solen stanna så min frusna och mörka tillvaro tinas upp en aning. Jag behöver MER SOL för att bli människa igen. Känns just nu som om jag går runt och är zombie, blek och med mörka ringar runt ögonen... det sistnämnda kan bero på kajalen, men blekheten är helt klart ett solrelaterat tillstånd.
 
 
 
 




TantKarin hade bänkat sig i solen på köksbänken och hennes päls var så där solvarm som bara en kattpäls kan bli... nästan het. Jag önskade just då... på lunchen... i det soldränkta huset att jag kunde fått stanna hemma och även jag ta mig ett solbad. Kanske inte på köksbänken till allas beskådan, utan lite mer diskret... i en stol mot garageporten.
 






Så var det liten Böna... Hon är inte den som missar en stråle sol... Hon förflyttar sig med solen och ju varmare det är... ju mer njuter liten Böna och kan man inte få hela kroppen i strimman... då får man ta huvudet.





Nu fortsätter måndagen i soffläge... lite fruktsallad och en film...

Må gott


2 kommentarer:

  1. Ja, idag var det riktigt vårväder och sol är välbehövligt för våra vintertrötta ansikten! Idag plockade jag in snödroppar så nu är våren på gång!
    Kramar Eva

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var då det... Nu spösnöar det och de små dropparna som vågat sig upp... ligger under ett vitt kallt täcke.

      *KRAMAR om`na*

      Radera

Kul att Du har lust att skriva några ord...