söndag 9 februari 2014

Fixar skrivbordet

 
 
 
Ute snöar det handflatestora snöflingor, blöta och helt klart onödiga. Inget väder för någon som vill vara "rak i håret". Räcker med att jag sticker nästippen utanför dörren så ser det ut som om jag kammat mig med degkrokarna. Jag håller mig inne och håller håret rakt. Så får det bli.
 
Vovvarna har heller ingen lust att bli blöta. De ligger i sina bäddar, under filtarna och håller värmen och fisarna där under. De kravlar sig ur det varma när det är dags att dricka lite vatten eller när nyfikenheten tar över hand.
 
TantKarin vandrar mellan köksmattan och den mjuka korgen i rummet. Hon har för tillfället tröttnat på att sitta i fönstret och spana på högviltet där ute vid fågelbordet... och som sagt... inga svanar än även om det är fullt av mumsiga solrosfrön, äpplen och talg. Nänä... dissade av svanarna är vi allt.
 
 

 
 




T har tagit tag i skrivbordet med vänster hand. Höger ska vila efter olyckan... Mina föräldrar har vilda planer på att skaffa stödhjul till T:s cykel. Det är OK säger han, bara de är snabba, stödhjulen alltså... inte föräldrarna.
 
När jag flyttade hemifrån köpte jag ett skrivbord... det är det som T håller på att fixa.
Skrivbordet är litet och nätt och någon har innan mitt införskaffande bytt skinnskivan eller om det var någon form av faner, till galon... "äkta imiterad galon". Skrivbordet har säkert varit vackert ådrat från begynnelsen, men nu är det betsat i mahognyfärg och efter år av flera flyttar, avslagan hörn och färgslitage är skrivbordet en sorglig historia.
Jag skulle kunna ådra det på nytt. För massor med år sedan gick jag en utbildning i att ådra och tycker det är jättekul... men... i ärlighetens namn... det tar tid... och jag vill inte lägga den tiden på skrivbordet. Den dagen jag vill det... då gör jag det. Nu får det bli färgglatt svart.
Hade skrivbordet varit orört vid köpet... skulle det fått fortsätta vara orört trots avslagna hörn och färgslitage. Nu var det inte orört och en uppiffning måste till.








Nu... ska det målas och det är mitt jobb.


Må gott



2 kommentarer:

  1. Hello tҺere І am ѕo grateful ӏ foound youjr blog,
    І really foսnd you by error, while Ӏ was researching oon
    Askjeeve fօr ѕomething еlse, Nonettheless
    І amm here now aոd woսld just liҝе to ѕay manʏ thɑnks for a tremendous post and a all round enjoyable blog (ӏ also love thе theme/design), Ӏ don’t have time
    to browse іt аll at the minute Ьut I Һave bookmarked it аnd also
    adɗed in your RSS feeds, ѕo whenn Ι hhave time
    I աill be baϲk to read much more, Please dо kеep up the greast b.


    myblog ... http://www.attorneykennugent.com

    SvaraRadera
  2. You're so interesting! I don't think I've truly read through anything like that before.

    So great to find another person with some original thoughts on this topic.

    Seriously.. thank you for starting this up. This site is something that is required on the web, someone with some originality!



    Here is my website San Diego California -
    -

    SvaraRadera

Kul att Du har lust att skriva några ord...