lördag 22 mars 2014

Lördagen fortsätter...

 
 
Efter ett träningspass med Snyggingen tittade solen fram och jag har hängt tvätten ute på tork. T har kommit hem från jobbet och vi har vilda planer på att grilla.
Grillen står ute året om, men på grund av blåst-så-in-i-plåten...har vi inte grillat på ett tag. Nu suger det lite i smaklökarna efter ett moffigt kycklingspett. Jorå... så får det bli... grillat, sallad, potatis i ugn och någon kall sås.
 
Nu kanske vän av ordning undrar varför inte liten Böna får träna... Det är så här... I måndags opererades den lilla ljuvligheten. Hon hade en knöl som från början troligen var en liten finne/vagel/hårsäck som blivit inkapslad och av någon anledning störde henne och hon slickade på den och den blev bara större och större. Den satt på bringan och i måndags sövde de ner vår lilla Böna och skar bort den. Allt gick toppenbra och hon har fått vara konvalescent hos mina föräldrar. Innerligt tack... Hon ligger sur med tratt på kvällarna och på dagarna ligger hon utan tratt framför kaminen och njuter. 
Vi var lite rädda att Snyggingen och Bönan skulle busa och stygnen skulle gå upp, så därför lever hon pensionärsliv, men i morgon kommer hon hem igen och TantKarin får lämna tillbaka Bönans bädd som hon tycker är bra att ligga på och i.
 
 
 
 





Snyggingen har vi "mentalt packat in i en box". I tisdags fick han för sig att växta i dominans... han är en dominant kille OCH jag vill tillägga att det har inte med rasen att göra utan han är dominant som individ... dominant men vänlig. MEN... i tisdags var han omöjlig... snart sju år som han är... borde han veta bättre, men icke. Så nu är han "inpackad"... tydliga ramar, tydliga regler, beröm när han är duktig och ignorerad när han kräver uppmärksamhet. Jorå... Detta har vi inte upplevt sedan han var två år, men uppenbarligen har vi varit lite slappa och det styr vi upp nu. Ska dock tillägga att han är en toppenvovve, det är vi som inte varit toppenflockledare. Det har vi tagit tag i. Så... träningspasset på gräsmattan bestod av lydnad, total lydnad... Gå från liggande rakt framifrån till snyggt fot och detta i 20 minuter. Efter det platsliggande i fem minuter utan att ändra position. Då är fem minuter långa.
 
Nu ligger han slut... helt slut och sover. Det är jobbigt att "bli inpackad" och det är rätt skönt att ha flockledare som sätter gränser, ger tydliga ramar och beröm när man gör något bra så man vet hur de vill ha det.
 
Må gott
 
 
 
 
 
 
 


2 kommentarer:

  1. Jag längtar efter att grilla! Maken har fått en ny grill i present och den ska invigas under påskhelgen - oavsett väder!
    Bönan har det bra hos dina föräldrar och jag tror de är glada för att ha henne!
    Fortsatt fin helg på dig!
    Kramar Eva

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hälsa maken att ett litet generalrep innan invigning är aldrig fel. Så sparka igång grillen idag vetja.

      *KRAMAR om`na*

      Radera

Kul att Du har lust att skriva några ord...