söndag 9 april 2017

Ett år har gått...



Idag är det precis ett år sedan det stora flyttlasset gick från "Plupphuset" till våningen i stan... Ett år sedan Bönan förflyttades nyopererad från rum till rum med min mamma som trygghet. Bönan i bädden på golvet och min mamma (och ibland min pappa) intill...medan vi andra bar, slet, dirigerade kartongerna på rätt plats, skrattade, blev irriterade... Innerligt tack alla Ni underbara familj och vänner som hjälpt oss.






Mycket har hänt på ett år... Bönan, den dominanta men innerligt vänliga lilla tiken från Ukraina, klarade inte magomvridningen utan fick somna en månad efter flytten till stan.
Bönans dotter Savannah kom till oss i höstas som en stormvind... Inte dominant som sin mamma... men lika vänlig... Savannahs dotter Ingela kom, fyra månader gammal... veckan innan jul... men med stor sorg i hjärtat fick hon somna in då hennes organ inte var "färdigutvecklade" utan veterinärerna på Strömsholm rekommenderade att vi tog bort henne... "inte etiskt att operera" och det "kommer aldrig bli bra utan en plåga resten av hennes liv".
För några veckor sedan kom Julia... den fantastiskt fina 7-månadersvalpen från Ungern...till oss...och hon har tagit oss alla med storm. Innerligt välkommen och älskad från första stund.

Bill... sonen och F:s lilla fralla från Ungern även han... kommer ofta och hälsar på...Han är lite "klen i maten", men när han kommer hit... och två hungriga dobermannflickor står och låter snålvattnet rinna över hans nacke... då banne mig äter han... Han viker inte från skålen förrän den är tom.








TantKarin är inne på sin fjärde dobermann att fostra... och hon gör det med "vass tass" och mord i blicken... och jag lovar... I vårt hem är det en liten nästan tandlös silverperser på 14 år och ca 3,5 kg som bestämmer... och när hon tycker de fyrbenta är för jobbiga... lägger hon sig på ryggstödet på soffan och vänder sig bort från stöket och det är INGEN som muckar med henne...






Så... ett år har gått och vi sa just att "himlars vad fort tiden går".


Nu... dags att ta tag i middagen.

Må gott





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...