söndag 20 maj 2012

Fiskgjusen har landat


Nu... kan sommaren komma... för NU har våra grannar i Paradiset landat. Vi var lite oroliga då vi inte sett dem förrän IDAG. *hoppar och jublar* Ordningen är återställd... Fiskgjusen har återintagit sitt bo och han har en liten fin flicka med sig. Förra våren höll han ivrigt på att renovera och det lönade sig, för även då hade han en fin flicka som sällskap.

 

Helgen har varit fantastisk... Igår vid middagstid blev jag klar att sända den senaste uppdateringen på uppsatsen till min handledare... Det innebär gott folk att jag kravlat mig upp ur "skrivarträsket" och gjorde vanliga saker och HUR härligt var inte det. Jäsiken vilken fart det blev på mig... för man vet juh aldrig när handledaren sänder tillbaka och har twistat runt allt jag skrivit och då går jag ner mig i "träsket" igen... Det innebär att jag inte vågat kolla mejlen idag, för ligger uppsatsen där och väntar på att jag ska fortsätta, då kunde jag inte göra vanliga saker idag... och DET hade jag ett behov av. Får kolla mejlen i morgon, för då orkar jag ta itu med uppsatsen igen.


I helgen har vi ÄTIT bara godsaker... som fisk- och skaldjursgryta.





Blåbärskaka... sött socker med syrliga blåbär... på bryggan... i Paradiset... i solen... JÄKLAR vad fräknig jag blir...




Idag hann vi börja montera fast skåpstommarna i "verkstan". Vi behöll våra gamla stommar från köket som vi rev ut hemma för ca 2,5 år sedan. De har stått förvarade i gäststugan i Paradiset... och nu (äntligen), hade vi tid att ta tag i dessa och bära över dem till den lilla "verkstan". Å noga som T är... kan jag säga att huset ligger inte riktigt i våg... *Flinar* men skåpstommarna gör det.



Folk brukar fråga om vi har vatten i Paradiset... och mitt svar är... Ja... runt HELA ön. Tyvärr krävs det lite jobb för att kunna dricka det, sila vattenloppor och andra småkryp är ett av jobben... därför tar vi med vatten i 1,5 liters petflaskor hemifrån.



Veden... som vi inte har någon användning för då vi inte har någon eldstad i Paradiset (ännu) och som blivit förstörd då ved är färskvara och denna ved har legat SKITLÄNGE ovh ligger nu ute för att förmultna och fylla ut. När veden blivit lite mjuk och murknat lite mer... ska vi trampa ner den och lägga jort och så gräs... Det kommer bli värsta playan om något år. HUR bra som helst. En egen playa i söderläge. Där kan jag ligga och odla ännu mer fräknar.

 


Snyggingen har haft det himla jobbigt. Det gäller att ha koll på ALLT... och är husse och matte på varsin sida av Paraidset... då får man springa mellan och kika. Efter ett tag gav han upp och lade sig mitt i mellan oss och somnade.












Nu... ädr det dags att gå och ta över tv- zappen. Den har legat i T;s händer länge nu... och NU är det min tur att zappa runt... Gäller att passa på, för i morgon kollar jag mejlen och då kan det vara kört på några dagar med FRITID.

Må gott.

10 kommentarer:

  1. Kommer att bli en ännu finare strandpromenad då veden blivit mull o Ni har sått gräs o kanske placerat några krukor med blommor eller varför inte palmer!

    SvaraRadera
    Svar
    1. *skrattar* Palmer vore något... Playa del Paradiso... misstänker att vi får fantisera att tallarna är palmer.

      Må fint

      Radera
  2. Hej gumman!
    Hur har du det mitt i allt skrivande och förberedande inför sommaren?
    Kram♥

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hejsan vännen... Just nu är jag BORTA i "skrivarträsket" igen. Osocial, icke kontaktbar och nästan otrevlig. Fick tillbaka "sista" handledningen i tisdags och är nu igång och rättar till så "ryggen är fri".
      Har massor på jobbet, så att tänka uppsats där... är INTE att fundera på. MEN PÅ TISDAG kl. 24.00 ska den lämnas in och då är det "bara" att läsa det jag ska opponera på.
      När detta är klart... JISSES... vad jag ska vara LEDIG från studier.

      *KRAM*

      Radera
    2. Vad härligt att du ser/känner slutet! Jag kör också det sista, men har tom den 9:e på mig. Skönt att skjuta på det, höll på att bli knäpp (-are)! ;)

      Ser fram emot att du kommer och parkerar rumpan hemma i min trädgård i sommar! Jisses vad skönt vi ska ha det då. Fika, prata och njuta av ledigheten... Och titta på snyggingen förstås, när han nosar på blommorna... eller "ähm" (tänker febrilt och harklar mig lite) ...ogräset! Nåväl, trevligt ska det bli! :)

      Må gott gumman!
      Puss

      Radera
    3. Maskrosor är också blommor... *Skrattar*

      Radera
  3. åh, han är ju så snygg, lille snyggingen!
    och du, skönt med lite uppsats-paus :) själv kör jag natt-race med uppsats nu :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hejsan doktorn...

      Är igång igen med skrivandet, därav dålig uppdatering på bloggen. All (nästan) tid framför datorn går åt till att formulera bra meningar.

      Lycka till med Ditt skrivande.

      *KRAM*

      Radera
  4. Formulera bra, korta och precisa meningar kan vara ngt av det jävligaste som finns :P

    Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är just där jag har problem... kort och precist...

      *KRAM*

      Radera

Kul att Du har lust att skriva några ord...