fredag 6 september 2013

En balja med nästan fruktsallad

 
Den där farten... den väntar jag fortfarande på... Det går lite långsamt här hemma och på ett vis är det ganska skönt, men på något annat vis är det frustrerande.
 
Idag, efter jobbet, kom fadern med vår bil. Den har ju inte varit så där himla kry och det hade sina orsaker. Nu är orsakerna fixade och nästa onsdag ska den in igen. Vi ska då byta lyktor runt om. De gamla är slitna och vi vill ha bra lyktor till vintermörkret.
Himla mycket tack för hjälpen.
 
 


 
Så var det de där med att saker ENBART DRABBAR MIG... som hösten. I min egovärld är det ENDAST jag som är drabbad av höst. Jamen va... hur korkat är det. Jag begriper väl att ALLA är med om samma årstider, men inte i min värld. Ni vet... "det är bara regn hos mig".
Jag har alltid gillat hösten. Den höga klara luften som gör att det blir lätt att andas och tyngden av tryckande värme försvinner... MEN VAD HÄNDE NU... Jo-men-visst... nu har allergin satt in med dunder och brak OCH det drabbar ju bara mig... eller hur.
Tall och gråbo är det visst som är igång och ställer till ett elände med andningsvägarna och både ögon och näsa rinner. Vi har en kille på jobbet som har det aningen jobbigare än jag, något jag aldrig erkänner då detta bara händer mig...i min egovärld. Så, nu sprayar jag för fullt och ögonen får jag sprätta upp på morgonen för att över huvud taget kunna se. Jag menar... att vakna med ögon som ser ut som två svullna vindruvor är INTE roligt... och detta DRABBAR BARA MIG.
 



 
Snyggingen... han har nyss fått sin sväng med pinne och ligger nu och flämtar framför fläkten på rumsgolvet och en blöt pöl har droppat från hans tunga. Han tar apporteringen av trasig vägpinne på högsta allvar. En pinne han hittade efter att plogbilen kört sönder den i vintras. BÄSTA grejen. Numera platt och söndertuggad och innerligt älskad av SnyggÅke.
 



 
 
I fruktskålen ligger MASSOR av frukt och väntar på att bli uppskuren, men som sagt. En tappad fart är en tappad fart och det får nog bli en balja popcorn istället. Det är ju en grönsak... kan man väl säga och en grönsak är nästan som frukt och eftersom det ligger i en stor djup skål och det är massor av dem, så kan man nästan kalla det för fruktsallad... det är ju både upphettade grönsaker och salt... och en blandning är väl en sallad. Jo, så får det bli... en nästan fruktsallad.
 





Må gott

Nu ska jag göra mig en balja med nästan fruktsallad.

8 kommentarer:

  1. Bonsoir chère amie,

    Je suis heureuse de vous retrouver après mes longues semaines d'absence. Vous m'avez beaucoup manqué... Et je suis très contente d'ouvrir la porte de votre dernière publication. Cependant je suis triste de lire que vous souffrez d'allergie. J'espère que vous allez vite vous rétablir.

    J'ai fait un petit retour en arrière et j'ai pu admirer la portée de petits toutous ! J'adore ! et mon ami aimerait un jour avoir un toutou comme les vôtres... qui ferait un petit copain de jeu à Icarus...

    Je vous fais de gros gros bisous et des caresses aux toutous.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hejsan vännen och välkommen tillbaka :-)

      Innerligt tack för Ditt medlidande över min allergi. Med ögondroppa och aloe vera fungerar det rätt bra.

      Må gott

      Radera
  2. haha "nästan fruktsallad", det där ska jag ta till mig!
    Ha en fin helg och hoppas att allergin blir bättre. Det värsta är ju att du beskriver det så komiskt att jag sitter här och skrattar åt dina vindruvor till ögon, även om det naturligtvis inte alls är kul.

    SvaraRadera
    Svar
    1. *Skrattar* det gäller att hitta bra förklaringar och ursäkter när man är sugen på godis... och som sagt... fruktsallad är ju nyttigt.

      Mina ögon... jag skrattar själv ibland över eländet så Du är välkommen :-)

      Må gott

      *KRAMAR om´na*

      Radera
  3. Alltså. Inlägget kostar en kram. Jag älskar din Blogg. /Katja

    SvaraRadera
    Svar
    1. *skrattar högt* Det är det värt.

      *KRAMAR om`na jättemycket*

      Radera
  4. Farten kommer nog fram!
    Sonen har också en hemsk allergi, usch, så surt och besvärligt det var i helgen, tur att det finns medikamenter att ta till!
    Fin ny vecka på dig!
    Kram Eva

    SvaraRadera

Kul att Du har lust att skriva några ord...