lördag 14 september 2013

TantSimone har fått diagnos

 
 
 
 
Vår lilla TantSimone har fått sin diagnos. Liten TantSimone misstänks håller på att bli senil och det innebär att vi eventuellt måste ta ett tungt beslut framöver.
Hon kan ligga i ett knä och spinna och vara totalt avslappnad, för att andra sekunden lägga öronen platt bakåt och gå till attack för att döda. Attacken innebär att liten TantSimone använder ALLA medel hon har för att vinna över den som hon beslutat ta livet av. Jorå... både klor och tänder.
Hon har även börjat göra toalett där små tanter INTE ska göra toalett. 
Detta sammantaget med att hon är MINST 15 år. Hon har bott hos oss i fem år och hos Snyggingens uppfödare i två år... och ägaren innan dess hade henne i sju år och när hon kom till henne, var TantSimone ingen kattunge... så... minst 15 år.
Hon har inte ont... det har vi kollat... utan allt sammantaget, ålder, attackerna och toalettbestyren påvisar misstanken om att hon håller på att bli senil.
Vi kan ibland se i hennes blick att hon är förvirrad och inte med oss och igår när vi var och skaffade pass till Snyggingen pratade vi med veterinär Lotten om detta. Vi fick några fina små piller... ett kosttillskott som ska göra TantSimone lite lugnare. Testade detta i morse och hon har ett helt annat lugn nu på morgonen... Ett lugn som hon hade förut... att kunna ligga och nyfiket kika på vad vi gör. Att kunna ligga i knät och spinna utan att lägga öronen bakåt. Att Snygginen kan buffa på henne utan att få sig en klo över näbben... Ett lugn. Nu hoppas jag att detta kan hjälpa henne, även om hon är gammal och börjar bli senil, att fungera lite bättre och med ålderns rätt få slippa sprutan och den dag det är dags, få somna av sig själv i mitt knä.
 

 
 


Nu go´vänner, ska jag gosa med TantSimone, lösa melodikrysset och ta tag i en lördag.

Må gott



2 kommentarer:

  1. Fina flickan.. alltid jobbigt när dom kommer upp i en ålder då man kanske måste fatta ett tungt beslut.

    Hoppas att tabletterna hjälper henne och att hon får somna i ditt knä när det är dags ♥

    ~*~♥~*~ K R A M ~*~♥~*~

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tyvärr hjälpt tabletten endast ett litet tag... när den gick ur var förvirringen värre än innan.
      Idag har vi tagit beslutet att ringa veterinär och boka tid för att hon ska få somna. Det vi såg var en plåga både för henne och oss.
      Just nu sover hon på nytvättade hoprullade mattor och hon har haft en fin dag. En liten förvirring fick hon när sonen kom hem på lunch... men annars rätt lugnt.
      Enligt veterinären kommer det inte bli bättre... snarare tvärtom och det kan eskalera i en rasande fart när det väl satt in.
      Vi har dock sett detta komma smygande under ett års tid... men nu är det ganska jobbigt, inte minst för Simone som ena stunden är helt ljuvlig, medan andra stunden är hon totalt förvirrad.

      *KRAMAR tillbaka*





      Radera

Kul att Du har lust att skriva några ord...