måndag 16 september 2013

TantSimone fick somna in

 
 
Igår tog vi det svåraste beslut man som människa ibland måste ta... Att släcka någons liv. Vi tog ett gemensamt beslut att låta TantSimone somna in.
För ett år sedan startade våra tankar och vi kunde inte längre blunda för att något höll på att hända vår Tant. TantSimone fick diagnosen -  senil. Vissa dagar var hon som en pigg liten nyfiken kattunge, medan andra dagar slogs hon för att döda och vi kunde se att hon inte alltid längre var med oss, utan i en värld där ingen annan än hon fanns.
Idag fick TantSimone, minst 15 år gammal, somna in.
 

 


Hon kom till oss för snart sex år sedan, med magen full av kattungar. Hon skulle bara stanna ett litet tag. Hon födde tre små fantastiskt vackra bäbisar och hon blev kvar. Hon blev en del av vår familj och hon tog oss alla med kärlek och när jag mådde dåligt eller hade ont, tröstade och vårdade hon och skvallrade för T.
Hon fostrade alla dobermann som klev över vår tröskel och det var hon som var drottningen, med TantKarin som sin vapendragare.
 
 

 
 
När veterinären givit henne sprutan i magen, bad jag T öppna dörren ut... (Hos vår veterinär kan man komma direkt utifrån och slippa väntrummen när ett djur ska få somna in)... Jag höll vår lilla drottning i famnen och tog henne ut till friska luften. Där... i min famn fick hon andas de sista andetagen... i den fortfarande ljumma höstluften, ute i det fria. Det sista hon såg var himlen, hennes ögon blev grumliga och hon slutade andas. Stilla - mjukt - försiktigt gick hon över... liggande i min famn... i friska luften.
 



Nu ska jag gråta lite till... sedan ska jag tänka glada tankar.

Må gott


12 kommentarer:

  1. Beklagar sorgen, så tröstande att hon ändå fick så många, fina år tillsammans med er. :( den som säger "det var bara en katt" har aldrig ägt nån.. Kram Ella!

    SvaraRadera
  2. Jag vill gråta, vet hur det känns, men har världens migrän idag så gråter jag kräks jag.
    Kramar Eva

    SvaraRadera
  3. O vad fint o sorgligt,hon kunde nog inte haft det bättre än hos er,du skrev det såå fint,mina ögon är fulla av tårar <3
    Stackars Karin o Åke gillade väl henne med,nu kommer hon väl gå o kalla,det gör min Bianca när
    här saknas någon,fast hon inte är så glad i Genisie så letar hon överallt....
    Styrkekram Tina

    SvaraRadera
  4. ♥ Det vackraste man kan ge sina djur är ett värdigt slut på jordelivet innan man skall gå över regnbågsbron - hon har fått leva ett fantastiskt liv med er ♥ Tänker på er och beklagar eran sorg och saknad, då jag vet hur jobbigt detta är ♥

    ♥ Kram min goa vän ♥

    SvaraRadera
  5. Svar
    1. Så känner jag med... fortfarande... Åhhhh... nej

      *KRAM*

      Radera

Kul att Du har lust att skriva några ord...