lördag 28 september 2013

Mer firande - Innebandy - Vem drog ur proppen

 
 
 
Jag är inte riktigt färdigfirad och igår blev jag firad på jobbet. En fantastisk bukett bunden av vår floristlärare som även kan titulera sig mästare då hon har mästarbrev i det där med blommor. Jamen va, hur lyxigt är inte det. En bukett som platsar i en bruds nervösa händer inför ett stundande bröllop. Ni må tro jag var stolt när jag gick genom skolan med buketten i min famn. Det serverades tårtor, bakade av våra bagerilärare och ett presentkort på en spa-upplevelse. Det var med ett STORT leende jag åkte hem igår.
 
- Innerligt tack -

 
 








I morse var jag ner och kikade på sonen som hade match. Tyvärr förlorade de med 8-7. Jag satt där på läktaren och fotograferade och insåg att jag bara tagit bilder på sonen. Innebandy är en lagsport, men det hade jag totalt missat. MÅNGA bilder blev det på ett objekt, sonen. Å jag ska i ärlighetens namn erkänna att det är INTE lätt att fotografera i en sporthall med lysrör i taket och utan blixt. Närå, det är det INTE.







Vi hann också en sväng till Paradiset innan det blev mörkt. Nu har vi tagit hem det mesta och det är bara att dra upp båten. Det är en aning vemodigt, men nu är det höst det är ganska bistert runt vattnet.
 
Så var det det där med vattennivån. DEN ÄR LÅG, på tok för låg. Vi har strand där vi inte ska vara strand och det ligger massor med torkade Tjockskalig målarmussla, där det tidigare var vatten. De har inte hunnit simma... äm... simmar musslor... nä... eller hur i katten förflyttar de sig... äsch... de har i alla fall inte hunnit förflytta sig till vattnet när vattenståndet blivit lägre.
Den Tjockskaliga målarmusslan som finns i vår lilla sjö är fridlyst, lever i ca 70 år. DET är imponerande, en liten mussla ligger och skvalpar i vattnet vid Paradiset i 70 år och flera av dem har legat där sedan min pappa var liten knodd. 70 år och ligga och skvalpa runt Paradiset... undrar vad det gör för att roa sig. Sexuallivet måste ju vara på topp, då de är så attans många, men vad gör de förutom att göra fler Tjockskaliga målarmusslor i 70 år?
Tragiskt att sedan dö av torka... Då ställer jag mig frågan... VEM DROG UR PROPPEN?
 



Nu go´vänner är det dags att gå och göra ingenting.

Må gott


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...