söndag 29 september 2013

När mentalisering inte finns

 
 
 
Det finns saker som inte vi kan styra över och en av dem är hur andra beter sig. Jag kan aldrig få en annan människa att ändra på sig om hon/han själv inte vill det. Jag kan bara berätta hur jag känner mig när denna person gör mig illa, arg eller ledsen, men jag kan aldrig få en förändring utan att viljan finns hos den andre.
Det värsta är när den personen inte förstår när han/hon sårar eller är plump. Det är då hornen kommer fram och jag känner svansen slingra sig upp över ryggen... Det är då jag verbalt skulle kunna döda, fast... ibland går inte det heller, för den andre rycker bara på axlarna och förstår inte något alls. Det kallas att inte kunna mentalisera. Sådant ska jag klara av då det ingår i min utbildning, men idag stötte jag privat på detta fenomen och jag kan inte hantera det. Jag blir sårad, ledsen och arg, men vad hjälper det, när det bara är i mitt hjärta det gör ont.
Tur att T, min son och mina föräldrar förstår och jag kan få berätta om min frustration för dem. För frustrerande är det... när någon är elak och inte förstår.
 
Annars då... jo tack bra.
Idag har det varit en märklig söndag. En söndag och vi inte har varit i Paradiset. Vi har pysslat här hemma och fått massor gjort. Typ... tvättat bilen, städat baksidan på vissna blommor, långkok på spisen, tvättat kläder, duschat vovve, klippt lite på TantKarin och pysslat med blommorna inomhus. Jorå, pyssligt värre.
 
 

 
 




Nu go´vänner ska jag fortsätta söndagen.

Må gott


4 kommentarer:

  1. Ja, det är lätt att tala om för andra hur de ska bete sig men att själv göra och säga rätt när man får ett oväntat svar gör att man blir förtvivlad och känner sig maktlös! Hoppas du kommer över det!
    Vilken uppvaktning du fick i fredags, underbar bukett och så en spa-vistelse, ljuvligt!
    Ha en fin en vecka!
    Kram Eva

    SvaraRadera
  2. Hej Eva och tack

    Jorå, jag har kommit över det. Dumt att gå och gräma sig för länge.

    Hoppas även Du får en fin vecka.

    *KRAMAR om`na*

    SvaraRadera
  3. Hoppas du känner dig bättre, men det är aldrig roligt att blir sårad, för det är ju just det man blir.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hejsan Sederbladskan

      Jorå, nu när jag fått göra ett inlägg och fräst runt ett tag känns livet betydligt bättre.

      Ha en fantastisk helg

      *KRAMAR om`na*

      Radera

Kul att Du har lust att skriva några ord...