måndag 23 december 2013

Pulled Pork

 
 
Igår åt vi Pulled Pork och vi blev både mätta och nöjda. Har ett recept där den lilla godingen inte blir så oljigt. Det är lätt hänt om man inte ser upp med den där olivoljan.
 
Igår gjorde jag på en bit fläskkarré, men det finns bättre bitar att göra den anrättningen på, typ fläskstek.
 
 
Pulled Pork
 
  • 3 matskedar paprikapulver
  • 1 tesked chiliflakes
  • 2 matskedar farinsocker
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 stor gul lök
  • Några kvistar färsk timjan, eller annan färsk krydda som Du tycker om
  • 3 - 4 matskedar olivolja
  • 1,5 - 3 kilo fläskstek
  • Flingsalt efter smak
  • Nymalen svartpeppar efter smak
 
Sätt ungen på 150 grader. Inte varmluft. 
 

 
 



Droppa några droppar olivolja i botten på en ugnsfast form.
Skär löken i stora bitar och lägg den och några kvistar färsk timjan i formen.
 
Rör ihop paprikapulver - chiliflakes -  pressad vitlök - salt - farinsocker - svartpeppar - med olivolja. Tag inte mer oljan än att det håller ihop till en gegga. Ju mindre olivolja Du behöver är desto bättre.
 



 
 
Gnid in kryddblandningen i köttet.
Nu kan Du låta köttet stå i kylen i max 24 timmar, eller tillaga det direkt.
 
Ställ in köttet i ugnen i en timme. Därefter täcker Du köttet med folie. Låt inte folien täcka helt, då kokas köttet med ånga och det ska det inte göra. Låt folien ha någon liten glipa så ångan kan "läcka ut".
 
Nu ska den lilla godingen stå i ungen ytterligare fyra... jorå... Du läste rätt... FYRA timmar. Efter det tar Du ut köttet och låter det stå och vila i rumstemperatur i ca en timme.
 
Igår rullade vi in isärfallande köttbitar i tunnbröd tillsammans med färska grönsaker och crème fraiche.
 
 



Nu go´vänner är det dags att fortsätta jula.

Må gott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...