fredag 1 januari 2021

Är förundrad...



Så här lugn nyårsafton har vi inte haft sedan sonen var nyfödd... om vi bortser från  nyårsafton 2018 då jag fick vinterkräksjukan och var tvungen att ställa in kalasandet. 
Vi åt en hemmagjord smörgåstårta och somnade 23.30. Jag vaknade till av alla smällare som IDOTER sköt och jag är innerligt glad för att varken Bill eller Julia är rädda för fyrverkeriernas framfart.

Blir dock förundrad över att vi fortfarande får köpa (och att någon fortfarande får sälja) fyrverkerier i vårt land. Trodde vi kommit längre än så.

  • Skaderisken.
  • Förstörelsen.
  • Alla rädda djur, och då menar jag inte bara hundar. 

Hörde av en granne idag att hennes man fått sitta på toaletten med deras ena hund för att hon inte skulle "gå sönder av rädsla" och då bor vi mitt i stan där man INTE får skjuta raketer utan tillstånd av polis, vilket de (polisen) inte ger då det är tätbebyggt område. Jorå-men-så-att... böter på det skulle uppskattas.
Sedan är jag förundrad över att de som skjutit raketer inte plockar upp efter sig, utan parkerna här omkring är fulla av skräp från dessa "festligheter". Å jag som får dåligt samvete om jag inte kan få upp en hel bajs efter Julia om hon varit lite lös... Ska sluta ha det... dåligt samvete alltså.



 

Nu tänker jag lägga mig i fåtöljen och kolla om det finns något kul att se på.



Må gott




2 kommentarer:

Kul att Du har lust att skriva några ord...