lördag 30 januari 2021

Hindersmässa i Örebro år 2021


2021-års Hindersmässa i Örebro såg inte ut som den tidigare har gjort. Så här tunt mellan knallarna har det inte varit i mannaminne.

Hindersmässan hölls första gången på 1300-talet och det var en marknad för bergsmännen från Bergslagen där de kunde sälja sitt järn som brutits i Bergslagen. Läste att det var visst en gång på 1400-talet som Hindersmässan inte hölls. Så det duggar inte tätt med inställda Hindersmäss i Örebro.

Jag har aldrig sett någon järnförsäljning under mina år som Örebroare, men Hindersmässan lever kvar som en gigantisk marknad i stort sett i hela innerstaden och det brukar vara "knökfullt med folk". Massor av knallar och massor av köpsugna människor.
I år var det Covid-säkert. Några få knallar på Stortorget med väldigt långt avstånd mellan.




Idag for vi upp till mina föräldrar. En himla fin och gnistrande kall dag. Perfekt att "tvätta äkta mattan i snön", så den for ut och T öste snö på den. Nu ligger den ren och fin i deras rum igen.

Julia fick en springtur på fotbollsplanen  och på gräsytorna vid sjön. Då temperaturen var ner mot 10 minus hade hon dubbla täcken på sig. Hon är som jag, en riktig fryslort.



Nu har vi kommit hem och hängt ut våra mattor på balkongen. Vi har ju inte längre någon trädgård att lägga dem i och det skulle inte funka att dra ut dem i parken och ösa snö på dem. Så... de häger på balkongen.

Må gott

I´ll be back.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...