söndag 17 januari 2021

Har köpt en stumpstake



Idag, när världen ser ut som den gör är vår stad tom en lördagskväll kl. 20.00. När världen är normal, är det ett rikt liv bland restauranger vid den tiden... nu... tomt och nästan spöklik. Jag saknar det... det normala livet, fast... det nya kanske är det normala. Hoppas inte.



Hemma är det inte heller som vanligt, vad nu vanligt är. Vanligen har vi vänner ganska ofta hemma på middag, lång go-fika eller bara en snabbfika. Det har vi inte nu och det saknar jag, men jag försöker ändå ha som vanligt hemma... tända ljus, äta gott och go-fika när jag är sugen. 

Har dock retat mig länge på att det blir långa ljusstumpar kvar när ljusen brunnit ner i stakarna. Dessa stumpar har minst en timmes brinntid kvar. Låter jag ljusen brinna längre ner i stakarna förstörs stakarna. Det tog jag tag i och häromdagen och klickade jag hem en "stumpstake". Det handlar inte om att jag är snål, för det är det minsta jag är, utan jag tycker det är onödigt att kasta en ljusstump som det är kvar att elda på och i dagsläget har jag många fina stumpar ligger i en låda som nu ska tändas igen... stumparna alltså och inte lådan.



 

Nu väntar resten av söndagen.


Må gott


I´ll be back.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...