söndag 24 januari 2021

Glömda skatter och vårsamlar




Ibland glömmer jag att jag har saker... som den lilla staden som står högst upp på skåpet i matsalen. Där står fyra små plåthus bredvid pigtittaren som min farfar gjort.
Det var F som påminde mig om husen som hamnade där uppe när vi flyttade in i våningen. De användes flitigt när vi bodde i "plupphuset", men har glömts bort. Insåg att jag har många glömda "skatter". Några ska fortsätta vara glömda... för så är det. Allt har sin tid och vissa skatter måste ligga till sig väldigt länge innan någon uppskattar dem igen.





Har även gått och blivit "vårsamlare". Som alltid efter jul, börjar jag samla saker som ska med ut till Paradiset när vi öppnar för våren. Det har blivit som någon form av terapi för att stilla min längtan till Paradiset. I korgarna samlar jag ljus som ska med över sjön.



Och i hallen står den nya lampan som ska sättas upp vid sängen i Paradiset samt tre ljusslingor med timer som går på batteri. Jag vill inte ställa undan kartongen utan njuter av att "vårsamla" till Paradiset. Jag berättade för min mamma hur jag gör och hon fnissade lite och berättade att hon gjorde likadant, men hon samlade i korgar och väskor som sedan for över sjön till Paradiset.



Julia hon förstår inte något alls när det gäller "vårsamlandet". Hon går och buffar på lådan som uppenbarligen INTE ska stå där enligt henne och hon han inte förstå varför hon inte få bita i ljusen.

Nu ligger hon nyduschad och med nyklippta klor i sin bädd och sömnen håller på att infinna sig. T befinner sig i samma stadie, fast utan något nyklippt.


 


Själv har jag en tidning att bläddra igenom.

Må gott

I´ll be back.









2 kommentarer:

  1. Vilken VACKER doberman Julia är!!!

    Kom in på din blogg när jag googlade om doberman i Sverige. I år planerar jag på att skaffa en doberman-hane med kuperade öron (svanen är inte lika viktig att kupera), som kan hålla mig sällskap i "det goa livet på landet". Men jag har inte lyckats hittat någon uppfödare i norra Europa som verkar gå med på att kupera hundarnas öron innan man hämtar hem dem.

    Får jag fråga var ni köpte Julia? Har ni upplevt mycket "hat" från människor för att Julia har kuperade öron? Ifall du har tid så får du jättegärna emaila mig istället för att skriva här, om du inte vill lämna ut uppfödarens uppgifter för alla att se.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Sara.

      Innerligt tack :-)

      Skriv gärna en kommentar med Din mejladress, jag kommer inte publicera den men det kommer mejl från mig.

      Vi har inte (än i alla fall) fått någon negativ kommentar om att Julia är kuperad. Många frågar och vi förklara varför hon är kuperad och från vilket land hon kommer.

      Må gott

      Radera

Kul att Du har lust att skriva några ord...