lördag 9 januari 2021

Idag blev vi påkörda



Sista dagarna på jullovet och vi beslutade oss för att ta en promenad vid Paradisets strand. Allt var vitt och på sjön höll isen på att lägga sig.




Julia fick springa i långlina. Det är inget hon misstycker och vi kan gå trygga då det finns MASSOR med vilda djur här så som hjort, rådjur, älg, vildsvin, hare, bäver, björn, varg, räv och myror. Det sistnämnda är nog det värsta vad gäller fara för bett. Julia har väldigt svårt att motstå ett gott spår och jag litar inte på att hon kommer tillbaka om det är skarpt läge, så långlina på.



Bävern har fullt upp och som jag skrev tidigare år, kan jag se honom kliva runt med stora framtänder och blå snickarbyxor och "mäta in" hur han ska fälla träden, medan hans fru, iklädd rött förkläde med vita prickar lallar runt i bakgrunden och föser undan barnen när träden ramlar.



Som vanligt när vi är här, stod vi och kikade på Paradiset och hummade över hur lång tid det är kvar tills båten läggs i sjön och vi kan åka dit.



Så... var det dags att åka hem.

Vi lastar Julia i sin bur i skuffen och sätter oss i "Mexicanaren" för att åka hem. Vägen i sommarstugeområdet (som vi måste åka igenom) är smal och det går inte att mötas utan att någon måste stanna och köra ner i diket eller in på en "ficka".

Vägen är hal av snön som kommit och på ca 30 meters håll ser vi att vi får ett möte mitt på ett krön. T stannar vår bil och kör åt höger så långt det går...  vi står så till att vi inte kan mötas där vi är, men bilen vi möter har en ficka bredvid sig. Föraren till den mötande bilen svänger inte in på fickan utan glider ner mot oss och kör rakt in i vår stillastående bil.

Vi har aldrig sett mannen tidigare och på förfrågan vilket försäkringsbolag han har uppger han vilket. Mannen säger till oss att han inte fick stopp på bilen utan att den "gled" ner för backen på min bil. Jag tittar på hans däck och ser att det är blankslitna sommardäck och påtalar det för mannen (född 1951) varpå han svarar "jag vet.

T fotograferar mannens körkort och hans däck och på vägen hem ringer han till vårt försäkringsbolag. De tar alla uppgifter och ser här att mannens bil har körförbud och inte är besiktigad. Killen på vårt försäkringsbolag säger till T att vi måste göra en polisanmälan på detta då det är tre brott som begåtts.

  1. Kört på annat fordon.
  2. Sommardäck i december.
  3. Framfört fordon med körförbud.

Nu har T suttit i kö hos polisen i över två timmar för att göra den där anmälan. Här går det undan vill jag lova (läs står still).



 

Inga personskador... men en ilsken rödhårig "23-årig" kvinna i sina bästa dar är banne mig inte att leka med. Hur korkad får man vara att man åker runt i en bil med körförbud och sommardäck. Tänk om det gått en person där han "gled fram". IDIOT!


Må gott.

I´ll be back.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...